Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Giresun merkezli 22 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 16 şüpheliden adliyeye sevk edilen dördü tutuklandı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma doğrultusunda Giresun merkezli aralarında İstanbul, Erzurum, Balıkesir, İzmir ve Ordu'nun da yer aldığı 22 ilde, haklarında yakalama kararı çıkarılan 35 kişiye yönelik 6 Aralık'ta operasyon başlatılmış, ilk etapta 16 kişi gözaltına alınmıştı.

        Gözaltına alındıkları illerdeki emniyet müdürlüklerinde işlemleri tamamlanan 4 kişi, sevk edildikleri mahkemelerce tutuklandı.

        FETÖ'nün "Giresun il imamı"na bağlı polis ve askeri okullara öğrenci kazandıran "mahrem imamlar"ın da aralarında bulunduğu 12 şüphelinin, emniyet sorgulamalarının devam ettiği öğrenildi.

        Öte yandan haklarında yakalama kararı bulunan 19 kişinin gözaltına alınması için çalışmalar devam ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler