Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Kış mevsiminin gelmesiyle hava sıcaklıklarının düştüğü Gümüşhane'de, soğuk hava insanlar kadar hayvanları da etkiledi.

        Soğuktan etkilenen sokak kedilerinin, belediye tarafından Bağlarbaşı Mahallesinde yaptırılan klimalı otobüs duraklarına sığındığı görüldü.

        Klimalı dolmuş durağını mesken tutan sokak kedilerini besleyen üniversite öğrencisi Abdurrahman Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye tarafından yaptırılan klimalı durakların soğuk havada hem insanların hem de sokak hayvanlarının soğuktan korunmasını sağladığını söyledi.

        Klimalı durak hizmeti için Gümüşhane Belediyesi'ne teşekkür eden Demirtaş, soğuklar nedeniyle kedilerin duraklara sığındığını belirterek, ellerinden geldiğince yiyecek ve sularını bırakmaya çalıştıklarını ifade etti.

        Kedilere her gün yiyecek bırakmaya çalıştıklarını dile getiren Rümeysa Dursun da, "Onlarda bir canlı sonuçta. Kedilerin bu soğukta dışarıda üşümeleri yerine klimalı durakta ısınmaları bizi memnun ediyor. Klimaları Gümüşhane'ye kazandıran Belediye Başkanı Ercan Çimen'e teşekkür ediyoruz." dedi.

        Üniversite öğrencisi Kübra Kaya, yurttan artan yemekleri duraktaki kedilere getirdiğini belirterek, herkesten aynı duyarlılığı beklediğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler