Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SANTO DOMINGO (AA) - Ekonomik krizle mücadele eden Venezuela'nın, ülkeye ilaç sağlanması konusunda Birleşmiş Milletler (BM) ile anlaşmaya vardığı bildirildi.

        BM temsilcileri ile yapılan toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez, BM ile görüşmelerde ülkeye nasıl makul fiyatlarda ilaç sağlanabileceği ve bunların nasıl kullanılabileceği konusunun ele alındığını söyledi.

        Devlet Başkanı Nikolas Maduro yönetiminin gıda politikalarını güçlendirmek ve halkı yanlış yönlendirmeye çalışan medya ile mücadele etmek üzere yeni yolların arandığını ifade eden Rodriguez, "Biz, ülkemizin yararı ve insanlara haklarının ellerinden alındığı izlenimini vermeye çalışan medyanın baskılarına boyun eğmemek için çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

        Ekonomik kriz ve hükümet karşıtı gösterilerin yaşandığı petrol zengini Venezuela'da halk, saatler süren elektrik kesintileri, ilaç ve temel gıda ürünlerinin eksikliği nedeniyle büyük zorluk çekiyor.

        Hükümet, gıda ve ilaç sıkıntısının büyük firmalar ve süpermarketlerin spekülasyonu nedeniyle yaşandığını söylerken, muhalefet, Devlet Başkanı Maduro'nun, elit kesim ve muhalefete karşı gıda ve ilaç sektörünü kontrol altına aldığını iddia ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler