Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, kendisine gönderilen yaklaşık 250 hediyeyi açık artırma usulü ile satarak elde ettiği gelirle Suriye'nin Halep kentinde yaşayanlara yardım edecek.

        Turhal Belediyesi tarafından organize edilen Halep'e yardım kampanyası kapsamında Belediye Başkanı Bekler, seçildiği günden bu yana gelen 250 hediyenin satışını, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde açık artırma usulü ile gerçekleştirdi.

        Açık artırmayı kendisi yöneten Bekler, 10 gün önce Halep'teki yardım çığlıklarına sessiz kalmamak için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

        Bu kapsamda, 25 ton unu Halep'e gönderdiklerini bildiren Bekler, "Bu hafta ikinci tırımızı yola çıkardık. Üçüncü tırımız da doluyor. İki tır daha yola çıkaracağız. Böylece Turhal'dan 10 gün içerisinde 4 tır yardımı Halep'e ulaştırmış olacağız." dedi.

        Bekler, kendisine gelen hediyeleri de bugüne kadar kullanmayıp sakladığını, Halep'e yardım kampanyası başlatınca aklına eşyaları hayır işinde kullanmaya karar verdiğini belirterek, "Buradan elde edilecek gelirle un, su ve kuru gıda alıp tırımıza yükleyeceğiz. Hediyeler, beklediğimiz fiyatların üzerinde satıldı. Umduğumuzdan güzel oldu. 20 bin liraya yakın gelir elde ettik." ifadelerini kullandı.

        Açık artırmaya katılan iş adamı Bekir Ay da mazlumlara yardım etmelerinin kendilerini mutlu edeceğini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler