Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Şahin, mesajında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya İnsan Hakları Günü'nün 68 yıl önce kabul edildiğini belirterek, tüm insanların haklarını bilmesi gerektiğini ifade etti.

        İnsan haklarına saygı anayasanın değiştirilemez ilkeleri arasında yer aldığını vurgulayan Şahin şunları kaydetti:

        "İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin her ülkenin kabul etmesi ve uygulaması gereken evrensel değerler olduğu gerçeği ülkemizde de tam anlamıyla benimsenmiştir. İnsan haklarına saygı anayasamızın değiştirilemez ilkeleri arasındadır. Milletimiz, dünyanın neresinde olursa olsun, zulme, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkmış bir millettir. Hoşgörü, kardeşlik, sevgi ve dayanışma konusundaki tarihsel birikim ve deneyimlerimizle insan haklarının geliştirilmesinde öncü ve etkin rol oynayabilecek tecrübelere sahibiz. İnsan hakları ihlallerinin olmadığı, sevgi ve kardeşliğin egemen olduğu dünya temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlarım."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler