Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Marmaris Orman İşletme Müdürü Hasan Hakan Zeybek, Akdeniz kabuk böceğinin ağaçlar için yangından daha tehlikeli olduğunu vurgulayarak, vatandaşlardan kuruyan ağaçları kendilerine bildirmelerini istedi.

        Zeybek, Orman İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda, Mahalle muhtarları ve işletme şefleri ile bir araya geldi. Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel'in de katıldığı toplantıda Zeybek, Akdeniz kabuk böceğini, "Dumansız yangın" diye nitelendirdi.

        Ormanların sadece insanlar için değil tüm canlılar için önemli olduğunu vurgulayan Zeybek, Mahalle muhtarları, arıcılar ve avcılardan, ormanda gördükleri kuruyan ağaçları kendilerine bildirmelerini istedi.

        Ormanlık alanlarda sürekli tarama yaptıklarını belirten Zeybek, Akdeniz kabuk böceğinin çam ağaçlarında ana gövde ile kabuk arasındaki tabakada yaşadığını kaydetti.

        Zeybek, "Kabuk altında ana yollar ve yan yollar yaparak ağacı yiyen, su ve besin alışverişini kesen, kısacası ağacı boğan ve ölümüne sebep olan bir böcek türü. Bunun şu an tespitlerini yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde de mücadelesini başlatacağız." dedi.

        Toplantı sonrasında, 2016 yılında orman yangın çalışmalarından dolayı Orman İşletme Müdürlüğü personeline teşekkür belgesi verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler