Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - MEHTAP YILMAZ - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Bi̇çer, İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği programına ilişkin, "İşletme başına sağlanacak kredi üst limiti 50 bin lira olacak ve bankalar üzerinden kullandırılacak kredi faiz oranının tamamı, KOSGEB tarafından karşılanacak. Kredi vadesi ise ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde geri ödemeli toplam 36 ay şeklinde faizsiz olacak." dedi.

        Biçer, AA muhabirine, Başbakan Binali Yıldırım'ın dün açıkladığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararları arasında yer alan destek paketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

        Ülkede, yakın coğrafyada ve dünyada son dönemde yaşanan olaylar, iç ve dış kaynaklı gelişmeler nedeniyle KOBİ'lerin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini anlatan Biçer, bu işletmelere yönelik olarak "İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği" programını geliştirdiklerini söyledi.

        Biçer, KOBİ'lere 50 bin liraya kadar işletme sermayesi kredi faiz desteği sağlayacakları programa, veri tabanında güncel kaydı bulunan bütün KOBİ'lerin başvuru yapabileceğini belirtti.

        Destek programına başvuruların 19 Aralık'ta başlatılmasını planladıklarını kaydeden Biçer, bundan yararlanmak isteyen tüm KOBİ'lerin bir an önce KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmaları gerektiğini dile getirdi.

        Recep Biçer, programın KOBİ'lere ilaç gibi geleceğini ifade ederek, "Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limiti 50 bin lira olacak ve bankalar üzerinden kullandırılacak kredi faiz oranının tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Kredi vadesi ise ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde geri ödemeli toplam 36 ay şeklinde faizsiz olacak." diye konuştu.

        Biçer, söz konusu destekten yaklaşık 15 bin KOBİ'nin faydalanmasını beklediklerini, KOSGEB olarak yeni destek programları geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler