Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman-Göksu-Araban Projesine yönelik, "Çetintepe, Harmancık ve Çat Boğazı Barajlarının sulama projelerinin yapımı için DSİ Genel Müdürlüğü Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığınca 2 ayrı ihale yapılmıştır. Bunlardan birinin sözleşmesi imzalanmış diğeri ise sözleşme aşamasındadır." dedi.

        Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamayada Adıyaman-Göksu-Araban Projesi kapsamındaki Harmancık Barajı proje ihalesinin bu ay DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığınca yapılacağını belirtti.

        Çat Boğazı Barajının proje ihalesi için yine Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığınca ihale dosyası hazırlandığını dile getiren Erdoğan, "Yakın zamanda ilana çıkılacaktır. Çetintepe, Harmancık ve Çat Boğazı Barajlarının sulama projelerinin yapımı için DSİ Genel Müdürlüğü Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığınca 2 ayrı ihale yapılmıştır. Bunlardan birinin sözleşmesi imzalanmış, diğeri ise sözleşme aşamasındadır." ifadelerini kullandı.

        Erdoğan çalışmanın hayata geçmesiyle toplamda 709 bin 680 dekar tarım alanının sulanacağını ve bölge halkının ekonomik seviyesi yükseleceğini de sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler