Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Kaçak yollarla Türkiye'ye getirilmek istendiği sırada sınırda yakalanan hayvanların satışı için düzenlenen ihaleyi hayvan severler kazandı.

        Türkiye'ye kaçak yolla getirilmek istenirken Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda bir otomobilde yakalanan 4 köpek yavrusunun satışı için, Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Kapıkule Sınır Kapısında düzenlenen ihaleyi Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İstanbul Temsilcisi Zuhal Arslan 3 bin 550 lira bedelle kazandı.

        Arslan, ihalenin ardından yavruların yedi emin olarak tutulduğu Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'nin (EDHAYKO) barınağından aldı.

        Arslan, kedi ve köpeklerin bir eşya gibi satılmasına karşı olduklarını söyledi.

        Satışlarının yasaklanarak sahiplendirilmesinin doğru olacağını ifade eden Arslan, "Bu cins hayvanları direk annesinden ayırıp götürüyorlar. Haliyle yeterli süt alamadıkları için bağışıklık sistemleri çöküyor. Kaçak sokmak için de sanırım narkoz verip uyutuyorlar. Hayvan ya uyanamıyor ya da uyandığında iki, üç gün sonra ölüyor. Bunları kaçıranlara 'canınız cehenneme' diyorum. Çünkü bu canların acılarını biz yaşıyoruz. Bunlar mal değil can" diye konuştu.

        EDHAYKO Başkanı Nurhan Kalender de yurda kaçak olarak getirilmek istenen hayvanların hasta olduğunu belirtti.

        Bu şekilde yakalanan hayvanları yaşatmak için ellerinden geleni yaptıklarını ancak yüzde 30'unun telef olduğunu dile getiren Kalender, "Özellikle buradan hayvan kaçıranlara seslenmek istiyorum. Lütfen bu hayvanlar iki ay annelerini emsinler, aşılansınlar, kaçıracaksanız da öyle kaçırın. Bu hayvanlar satın alındığı sürece kirli ticaret devam edecektir. Biz bu minik hayvanların mağduriyetine çok üzülüyoruz" şeklinde konuştu.

        HAYTAP bundan önceki 2 ihaleye de girerek 12 kedi ve 6 köpeği ihaleyle satın almıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler