Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

        Hacı Sait Camisi önünde cuma namazı sonrası toplanan sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Hakkari Şube Başkanı Nihat Gür, Suriye’de her gün onlarca insanın ağır bombardıman altında katledildiğini söyledi.

        Bugün Halepçe'nin ve Srebrenitsa'nın kaderini Halep'in yaşadığını belirten Gür, "Halep'te insanlık ölüyor, batı yine üç maymunu oynuyor. Dün olduğu gibi bugün de insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep. Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, katliam yaptığı Halep’te can pazarı yaşanıyor." dedi.

        Birçok ülkenin bu katliamları kendi surları arkasından "bir film izliyormuş gibi" seyrettiğini dile getiren Gür, şöyle konuştu:

        "Halep için ayağa kalktık. Biz biliyoruz ki, orada, o can pazarının yaşandığı mahşer yerinde, insanlık direniyor. İşgalci emperyalistler ne derse desin biz olaya bu şekilde bakıyoruz. Bunun ilk adımı olarak da 'Halep’i Açlıktan, İnsanlığı Utançtan Kurtar' temalı kampanyamızı başlattık. Halep büyük bir hapishaneye bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor."

        Gür, Hakkari'de 28 sivil toplum kuruluşundan oluşan Hakkari Hak ve Dayanışma Platformu (HAKDA) olarak ülke genelinde Memur Sen, İHH ve Kızılay öncülüğünde başlatılan Halep'e yardım kampanyasına destek verdiklerini bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler