Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Memur-Sen Tokat İl Temsilciliğince Suriye'nin Halep kentinde yerleşim yerlerine yönelik saldırılarda sivillerin yaşamını yitirmesi protesto edildi.

        Yeraltı Çarşısı'nda bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, taşıdıkları pankart ve dövizlerle Halep'teki saldırılara tepki gösterdi.

        Memur-Sen Tokat İl Temsilcisi Suat Mantar, burada yaptığı konuşmada, yardım dernekleri ile ortaklaşa "Halep'i Açlıktan, İnsanlığı Utançtan Kurtar" Kampanyasını başlattıklarını bildirdi.

        Bugün Srebrenitsa'nın kaderini Halep'in yaşadığına dikkati çeken Mantar, "Halep'te insanlık ölüyor. Batı yine üç maymunu oynuyor. Bugün insanları, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep. Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep'te can pazarı yaşanıyor." dedi.

        Halep'te katliamın yaşandığını vurgulayan Mantar, şöyle konuştu:

        "Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından film izliyormuş gibi seyrediyor. Halep, insanlığın topyekun öldüğü bir yerdir artık. Kim, hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin, hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. Ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız... En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Batılıların kahir ekseriyetinin duyarsızlığına Bosna'da, Çeçenistan'da, Afganistan'da, Irak'ta şahit olmuştuk fakat ümmet, kendinden uzak zannettiği olayın bizatihi ortasında olduğunu nasıl anlamaz? İçindeki yangını nasıl hissetmez? Ölen biziz. Toza dönüştürülerek köle edilmek, yok edilmek istenen biziz."

        Grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

        Basın açıklamasına Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler