Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) temin edilen eğitim malzemeleri, Suriye'nin Cerablus kasabasındaki okullara gönderildi.

        GAÜN'deki öğretim görevlileri ve öğrenciler tarafından temin edilen 26 koli kırtasiye malzemesi, 50 sıra ve masa, Cerablus'ta kırsal kesimde eğitim öğren 3 bin 500 öğrenciye dağıtılacak.

        GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Atatürk Kültür Merkezi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her köşesinde savaş nedeniyle ülkelerinden kaçan Suriyelilere 5 yıldan bu yana kucak açıldığını belirtti.

        Türkiye'nin Suriyelilere yüreklerini, sofralarını ve sınırlarını açtıklarını hatırlatan Gür, "Elimizden gelen her türlü yardımı yaptık ama, içeride olan bu yardımları artık biz istiyoruz ki çocuklarımız, Suriyeli kardeşlerimiz kendi yerlerinde de alsınlar. Gaziantep'te bu yardımlar kolektif akılla yapılıyor. Biz de akademik kimliğimizle, Gaziantep Üniversitesi olarak oraya eğitim anlamında nasıl yardım edebiliriz, o çocuklarımızın eğitimlerine nasıl katkıda bulunabiliriz dedik ve 26 koliden oluşan eğitim seti hazırladık. Yaklaşık 3 bin 600 öğrenciye yetecek sayıda çeşitli kırtasiye malzemeleri bulunan bu kolilerin yanı sıra, 2 sınıfı donatacak sayıdaki 50 sıra ve sandalyeyi Cerablus'a güvenli bir şekilde ulaştıracağız. Böylelikle, çocuklarımızı beton üzerinde, kötü şartlarda eğitim almaktan kurtaracağız. İnşallah bu yardımımız, vatandaşlarımıza ve diğer hayırseverlerimize de örnek olur. Oradaki vatandaşlarımızın sancısı bizim sancımızdır. Elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız." diye konuştu.

        Konuşmanın ardından iki kamyonete yüklenen yardım malzemeleri, Cerablus'a gönderildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler