Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de, Suriye'nin Halep kentinde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Fakıuşağı Mahallesinde Sunar-Nuri Çomu Camisinde Memur-Sen İl Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar, cuma namazının ardından Halep'teki sivillere yönelik saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Memur-Sen İl Başkanı Mahmut Kahraman, yaptığı konuşmada, Suriye'de yıllar boyunca insanlık dramı yaşandığını söyledi.

        Halep'in insanlığın imtihanı olduğunu belirten Kahraman, şöyle konuştu:

        "Her gün ölen yüzlerce insanın istatistiki bir veri olmanın ötesine geçmediğini görüyoruz. Bozuk dünya düzeninde, herkes bilmeli ki bir gün, insanlığın sığınacak yeri kalmayacak. Biz biliyoruz ki terör, özellikle İslam dünyasında yıkımın yaşanması için, bizzat emperyalist devletler tarafından desteklenmektedir. Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık ve işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir taraftan da açlık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bu kapsamda Memur-Sen, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği ve Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep'e 81 tır un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek."

        Kahraman, Cumartesi saat 11.00'de İstanbul Taksim'de bir yürüyüş düzenleneceğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler