Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş'ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce öğretmenlere yönelik "çocuk istismarı" konulu toplantı düzenlendi.

        Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya katılan Vali Seddar Yavuz, öğretmenlerin işinin çok zor olduğunu söyledi.

        Bu durumun farkında olduklarını anlatan Yavuz, "Çünkü en zor varlıklardan biri insan. Ruh hali, davranışları, çoğu zaman kalıba sığmayan ve farklı zamanlarda farklı davranışlar sergileyebiliyor." dedi.

        Sınıf öğretmenlerinin bazı konularda branş öğretmenlerine çeşitli sunumlarla eğitimler vermesi gerektiğinin altını çizen Yavuz, "Çocukların istismar edilmeden, davranışlarındaki küçük değişikliklerden hareketle belki daha erken müdahale imkanı bulmamız gerekir. Bunun için sınıf öğretmenleri, branş öğretmenlerini eğitime almalı." diye konuştu.

        Yavuz, şiddeti önleyebilmenin en önemli yollarından birinin nezaket olduğunu dile getirdi.

        Türkiye'de yapılan eğitim yatırımlarına da değinen Yavuz, Türkiye'nin 20 yıl önceki devlet olmadığını vurgulayarak, "Türkiye sessiz devrim yaptı. 1990'lı yıllarda okul camını değiştiremezken bugün tablet dağıtıyoruz. Geldiğimiz nokta devrimdir." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler