Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, emperyalist güçlerin zulümlerine karşı miting gerçekleştiren 3 bin Kastamonulu kadının, dünyaya meydan okuduğunu bildirdi.

        Başkan Babaş, İlk Türk Kadın Mitingi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kastamonu kadınının ortaya koyduğu destansı fedakarlığın belleklere kazındığını ifade etti.

        1919'daki ruhun hala canlı olduğunu aktaran Babaş, şunları kaydetti:

        "Kastamonu, İstiklal Savaşı yıllarında ülkemizin işgaline tepki olarak gerçekleştirilen ilk kadın mitingine ev sahipliği yaparak da ayrı bir onura sahip olmuştur. Aradan geçen 97 yıl bizlere göstermiştir ki, 10 Aralık 1919'daki o asil ruh hala canlıdır. 15 Temmuz'daki hain kalkışmaya karşı ay yıldızlı bayrağı çocuğuna kefen yaparak vatanını, bağımsızlığını, bayrağını ve inançlarını savunmak için meydanlara koşan kadınlarımız ecdadın izinde olduğunu da göstermiştir. O ecdada layık olmak için çalışacağız ve ülkemizin istiklalini güçlendirmek, istikbalini daha da aydınlatmak için onların izinden geleceğe yürüyeceğiz. Bu düşüncelerle 10 Aralık İl Türk Kadın Mitinginin 97. yılını kutluyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler