Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Tüm dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi veren batı ülkelerinin dünyada akan kan ve gözyaşına, Irak'ta, Suriye'de yaşananlara yıllardır sessiz kalmaları ve mülteci konumundaki milyonlarca insanın Avrupa kapılarında, terbiye salonlarında bekletilmeleri insanlığın vicdanını sızlatmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

        Malkoç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 68. yıl dönümünü kutladı.

        Ortadoğu'da, Suriye'de ve Halep'te yaşananlara dikkati çeken Malkoç, yaşananlara dünyanın, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni imzalayan ülkelerin ve liderlerin sessiz kalmasının 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü içtenlikle kutlamaya engel teşkil ettiğini belirtti.

        Malkoç, şunları kaydetti:

        "Tüm dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi veren batı ülkelerinin Dünyada akan kan ve gözyaşına ve özellikle Irakta, Suriye’de yaşananlara yıllardır sessiz kalmaları ve mülteci konumundaki milyonlarca insanların Avrupa kapılarında terbiye salonlarında bekletilmeleri insanlığın vicdanını sızlatmaktadır."

        Türk milletinin çelikten yüreği nedeniyle 15 Temmuz darbe teşebbüsünün püskürtüldüğünü anımsatan Malkoç, böylece yaşanacak büyük insan hakları ihlallerinin de bertaraf edildiğini vurguladı.

        Türk milletinin demokrasi ve insan haklarına saygısını, karanlık geceyi aydınlığa çevirerek gösterdiğini belirten Malkoç, mesajında "Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edildiği bugünde insan haklarına saygı temelli bir düzenin oluşturulması ümidiyle, milletimizin ve tüm insanlığın İnsan Hakları Günü'nü kutlarım." ifadesine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler