Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öncülüğünde bir araya gelen gençler, Halep'in bombalanmasını protesto etti.

        Cumhuriyet Caddesindeki Karagöz Camisi önünde bir araya gelen gençler adına basın açıklaması yapan TÜGVA Üniversite Fakülteler sorumlusu Ahmet Ahnan, Suriye'de altı yıldır dünyanın gözü önünde katliam yaşandığını savundu.

        Halep'te de 15 Kasım'dan bu yana rejim ve müttefikleri tarafından iki binden fazla hava saldırısı, yedi binden fazla top atışı yapıldığını belirten Ahnan, şunları kaydetti:

        "Bizim üç beş saniyeden fazla bakamadığımız fotoğraf karelerini, Halepli kadınlar, çocuklar, yaşlılar topyekun bu zulmü yaşamaktadırlar. Bombalanmayan tek bir hastanenin dahi kalmadığı Halep'te yaralanmak ölmekten daha trajik bir hale gelmiş bulunmakta. Gıda yardımının ulaştırılamadığı Halep’in yavruları 'Cennette yemek yiyebileceğiz' diye ölüme kucak açıyor. Bugün Halep'te, tarihin görebileceği en acımasız ve en vahşi katliamlardan biri yaşanıyor. Yaşananlar karşısında kulakları sağır eden bir sessizlikle karşı karşıyayız. Halepli kardeşlerimizi ağır bombardımanlar, sistematik katliamlar kadar insanların sessizliği de yaralıyor."

        Ahnan, devlet ve millet olarak Halep'te yaşananlara 'dur' demenin vaktinin geldiğini sözlerine ekledi.

        İlim Yayma Cemiyeti üyesi gençlerin, Genç MÜSİAD ve AK Parti Gençlik Kolları Kütahya İl Başkanlığı Üniversite birimi üyelerinin de desteklediği protesto gösterisi Halep için dua edilmesinin ardından sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler