Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, Dörtyol Hayme Hatun Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 6 kursiyer için taç takma töreni düzenlendi.

        Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen tören, hafız öğrencilerin Kur'an tilavetiyle başladı.

        İl Müftü vekili Veysel Kükrek, burada yaptığı konuşmada, hafızlığın, dünyanın en güzel süsü olduğunu söyledi.

        Hazreti Peygamberin bir hadisi şerifinde 'sizin en hayırlınız, Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir.' buyurduğunu hatırlatan Kükrek, şöyle konuştu:

        "Cenabı Allah Bakara süresinin ilk ayetinde, 'İşte o kitap, bunda şüphe yok, müttakiler (kötülükten korunacaklar) için hidayettir.' buyuruyor. Kütahya müftülüğü olarak müesseselerimizde, Kur’an kurslarımızda hem Hazreti Peygamberimizin sünnetini hem de hidayet rehberi olan Kur’anı çocuklarımıza öğretmeye gayret ediyoruz. Bunun için özellikle hocalarımız büyük gayret sarf ediyorlar. Devletimiz ve milletimiz işbirliği ile hafızlık müessesesi meyvelerini en güzel şekilde vermektedir. Kütahya’da hafızlık çok iyi yer etmiş durumda. Şehrimiz, Türkiye ortalamasının üzerinde hafız yetiştirmektedir. Bizim hedefimiz daha çok sayıda öğrenci yetiştirmektir."

        Kuran Kursu Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Güneş de kurs hakkında bilgiler vererek, "Amacımız, ülkemizin geçtiği bu süreç içerisinde gerçek anlamda din ve kuran eğitimi vermek ve vatanına, milletine, devlet ve bayrağına sahip çıkacak iyi nesiller yetiştirmek." dedi.

        Konuşmaların ardından hafız öğrencilere belgeleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

        Törene, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali yardımcısı Aytaç Akgül, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, çeşitli sendika ve dernek temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler