Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindekİ bir anaokulun öğrencileri, el izleriyle çizdikleri resimleri terörle mücadele eden güvenlik güçlerine gönderdi.

        İlçede faaliyet gösteren bir özel okulun ana sınıfı öğretmeni Rabia Balcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrasında, 3-5 yaş grubundaki öğrencilerinin endişe, korku, belirsiz duygular yaşadıklarını dile getirerek, son dönemlerde yaşananları anlamakta güçlük çektiklerini söyledi.

        Bu nedenle çocuklara hem milli değerleri hem de duygularını anlatabilmeleri için çalışma yaptıklarını belirten Balcıoğlu, şöyle konuştu:

        "Onlara vatan, millet, bayrak, milli birlik ve Atatürk kavramlarını anlatarak, hem duyarlılık kazanmalarını hem de bunu paylaşmalarını teşvik etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda bir çalışma yaptık. Askerlere iletmek istediklerini içeren kartlar yapmaları fikrini açtığımızda çok heyecanlandılar. Hepsi el izlerini basıp, parmaklarının ucuna askerler ve bir tank resimleri yaptılar. Bizde hepsinin el iziyle yaptıkları resimleri ve mesajları Atatürk portresini de ekleyerek postaya verdik."

        Öğretmen Tuğçe Varol da çocukların el izleriyle çizdikleri resimlerle yüreklerindeki sevgiyi ve minneti yansıttıklarını belirterek, "Aynen yazılan mesajlarla güç şartlarda, büyük bir sorumlulukla görev yapan güvenlik güçlerinin bir an da olsa yüzünde gülümseme oluşacağı duygusuyla miniklerimizin duygularını paylaşmasına destek verdik. İlginç mesajlar oldu. Bizim için hepsi çok değerli. Bu mesajları görünce, birdenbire yüreklerinin de algılarının da büyüdüğünü bir öğretmen olarak fark ettim. Mesajların çoğunda, sanki bir aile ferdine, babaya, ağabeye yazılmış ifadesi var. Bir açıdan bu mesajlar yediden yetmişe yoğunlaşan birlik ve beraberliği de gösteriyor." dedi.

        - Öğrencilerin güvenlik güçlerine mesajları

        Öğrenciler polis ve askerlere gönderdikleri mesajlarda duygularını şu şekilde dile getirdiler:

        "Sizi çok seviyorum. Beni korumanız geriyor. Beni düşmanlardan koruyun ben de sizi koruyacağım", "Size mektup göndermek istiyorum. Seni tanıyabilmek için mektup gönderiyorum. Sizi seviyorum ve teşekkür ederim", "Sizi çok seviyorum, sizi çok özledik. Bizi koruduğunuz için teşekkür ederim", "Size bir tank gönderiyorum. Bunlarla düşmanı öldürün"

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler