Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - "Atölyem Toroslar" Projesi kapsamında Akseki ilçesine gelen genç fotoğrafçılar ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini fotoğrafladı.

        Akseki'de gerçekleştirilen "Genç Fotoğrafçılar Atölyem Toroslar" belgesel fotoğraf atölyesine, yurt içi ve dışından 10 profesyonel fotoğraf sanatçısı ile 25 genç fotoğrafçı katıldı.

        Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akseki Belediyesi, Artoros Kültür ve Sanat Derneği, Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Haydi Tut Elimi Derneği, Polifonik Sanatlar Derneği ortaklığındaki "Genç Fotoğrafçılar Atölyem Toroslar" belgesel fotoğraf atölyesi kapsamında genç fotoğrafçıların tarihi düğmeli evler ile Toros Dağları'nın yaylalarında düzenlenen sanat atölyesine katıldığını söyledi.

        Akseki'deki tarihi düğmeli evleri sanat atölyesine dönüştürdüğünü vurgulayan Uysal, şöyle konuştu:

        "Etkinliğe genç ve heyecanlı insanlar katıldı. Biz de onların heyecanı ile heyecanlandık. Deklanşörleriyle Akseki'nin tarihi ve güzelliklerini hapsetmeye geldiler. İnşallah çok güzel resimler çekerek Akseki'nin farkındalığını tüm Türkiye'ye duyuracaklar. Akseki yöresi olarak kültürümüzden gelen ve özellikle sanatçı ve sanata çok önem veren bir toplumuz. Hocalarımızın ve gençlerimizin burada olmasından dolayı çok mutluyum. Burayı seçtikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah burada üretilen sanatsal etkinlikler de yarın ileride onların yol göstericisi olacaktır."

        - Sanatçı köyü kurulacak

        Festivale İtalya'dan ve birçok ülkeden ressam ve heykeltıraşın geldiğini belirten Uysal, ilçeye önümüzdeki yaz, "sanatçı köyü" kuracaklarını ifade etti.

        Uysal, "Düğmeli evler atölyesi kuracağız. Burada sanatsal üretimler yapılacak. Fırsatlar oluşturacağız. Bunun için belediyesi olarak elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız." dedi.

        Ressam Gülsen Zengin ise Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle gençleri Toroslar'da buluşturduklarını söyledi.

        Zengin, "Değerli hocalarımızla gençlerimizi Akseki'de buluşturduk. Başkanımız sanata çok değer veriyor. Asıl önemli olan yerel kültürümüzü gençlerle gelecek kuşaklara aktarmak ve bu alışkanlığı sağlamak. Çok güzel projelerimiz var. Yerel kültürümüzle evrensel sanatı buluşturmak ve bunu harmanlamak çok önemli. Düğmeli evler ve Toroslar bunlara değer." diye konuştu.

        Fotoğraf Sanatçısı Canan Yaşar da Akseki'de düzenlenen etkinliğe Mersin'den katıldığını söyledi.

        Projeyi "sosyal proje" olduğu için kabul ettiğini belirten Yaşar, "Üniversite öğrencilerine fotoğrafı öğretiyoruz. Bilmedikleri konularda yardımcı oluyoruz. Keyifle çalışıyoruz. Çocuklar çok heyecanlı. Onların heyecanı bize de geçiyor. Onların ruhunu bizlerde kapıyoruz. Bu projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

        Atölye çalışmasına katılan öğrenciler de ilçenin güzelliklerini fotoğraflarına yansıtmaya çalıştıklarını ifade ederek, ilçenin kültürel zenginliklerinden etkilendiklerini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler