Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti.

        Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğinden yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşan Erdem, tarıma dayalı sanayinin ülke ekonomisi açısından önemli olduğunu belirtti.

        Malatya'nın bir tarım şehri olduğunu aktaran Erdem, "Tarım denince sadece ekip biçilen alan akla gelir, aslında bunun en büyük kollarından biri de hayvancılıktır. Aslında tüketici bir toplum haline geldik. Üretime çok büyük önem vermek ve desteklemek lazım." ifadelerini kullandı.

        Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, tarım ve hayvancılığın ülkenin vazgeçilmesi olduğunu kaydetti.

        İhracatçı ülke olabilmek için üretimin zorunlu olduğunu vurgulayan Akın, "Devletimizin, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın önemli destekleri var. Yalnız yerel yöneticilerin de bu noktada kurum kuruluşlarında destek olması gerekiyor. Özellikle mera hayvanlığı girdi maliyeti düşük olan bir hayvancılıktır. Bu bağlamda milli hasılaya en fazla katkı sunan hayvancılık türüdür." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler