Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İstanbul'daki terör saldırısının insanlık adına utanç verici bir eyle olduğunu ve terörün bir kez daha alçak yüzünü gösterdiğini ifade etti.

        Murzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, terörü ve bundan medet umanları lanetleyerek, terörün hiç kimseye hayır getirmeyecek bir insanlık suçu olduğuna vurgu yaptı.

        Hain saldırı nedeniyle yüreklerin yandığını belirten Murzioğlu, şunları kaydetti:

        "Saldırı insanlık adına utanç verici bir eylem, dün gece terör, alçak yüzünü bir kez daha gösterdi. Maalesef milletimize ve bütün insanlığa büyük bir acı daha yaşatıldı. Yüreğimiz yandı. Hiçbir inanç, masum canlara kıymaya izin vermez. Hiçbir maddi, manevi, siyasi amaç, öldürmek üzerine tasarlanamaz. Bunu yapan hiçbir düşünce, hiçbir insan, abat olmamış, olmayacaktır. Bu cinayetlerden ikbal umanlar tarih önünde lanetlenmektedir. Samsun iş dünyası adına, bugün idrak edeceğimiz mübarek Mevlid Kandili öncesinde İstanbul'da kaybettiğimiz canlarımıza, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. 'Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir' diyen bir inancın mensupları olarak, bugün bu saldırıya maruz kalan polislerimiz ve sivil vatandaşlarımız için, onların yakınları için ve milletimizin bekası için hep beraber dua edeceğiz. Vicdan sahibi yüreklerin laneti de, bu zalimlikten medet umanların üzerinde olacaktır. Devletimizin bu acılara sebep olanlardan hesap soracağına inancımız ise tamdır."

        Murzioğlu, terörün canlar alabileceğini ancak asla milletin birlik ve beraberlik içinde aydınlık yarınlara yürüme kararlılığını değiştiremeyeceğine işaret ederek. şu ifadeleri kullandı:

        "Herkes bilmelidir ki, terörle beslenenler ve onları destekleyen iç ve dış mihraklar birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacak, aksine bizi daha da sıkı birbirimize bağlayacaktır. Türkiye, bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış insanların gururla taşıdığı kimliktir, vatandır. İlelebet de böyle kalacaktır. Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bütün varlığımızla devletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin yanındayız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler