Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZAMBOANGA (AA) - Filipinler'in güneyinde terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı Maute örgütüne yönelik operasyonlarda orduya destek veren Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİKC), 5 Maute üyesini öldürdü.

        Batı Mindanao Komutanlığı Sözcüsü Binbaşı Filemon Tan, yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 Maute üyesinin Mindanao Özerk Bölgesi'nin Lanao Del Sur kentindeki Butig kasabası yakınlarındaki dağlık alanda MİKC savaşçıları ile karşı karşıya geldiğini belirtti.

        MİKC savaşçıları ile Maute üyeleri arasında çıkan çatışmada, örgüt üyesi 5 teröristin öldürüldüğünü 4'ünün de yaralandığını kaydeden Tan, açıklamasında, "MİKC savaşçıları ordu birliklerine bölgenin Maute üyelerinden temizlenmesinde destek veriyor." ifadesini kullandı.

        MİKC Bangsamoro İslami Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Von Al-Haq da Tan'ın açıklamalarını doğrulayarak çatışmada, 1 MİKC üyesinin de yaralandığını ifade etti.

        Ülkede 26 Kasım'dan bu yana DEAŞ ile bağlantılı terör örgütü Maute'nin işgal ettiği Mindanao Özerk Bölgesi'nin Lanao del Sur kentindeki Butig kasabasında operasyon düzenleniyordu. Operasyonda şimdiye kadar 60'ın üzerinde örgüt üyesi öldürüldü, örgütün ele geçirdiği ve aralarında belediyeye ait binanın da bulunduğu birçok bölge geri alındı.

        Filipinler'de adam kaçırma ve bombalı saldırı eylemleri düzenleyen Abdullah Maute ve kardeşi Ömer liderliğindeki örgütün eylemlerinde DEAŞ sembolleri taşıdığı belirtiliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler