Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Şakirünver İlkokulu tarafından Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri düzenlendi.

        Okulun toplantı ve seminer salonunda düzenlenen etkinlikte Dinar Şakir Ünver İlkokulu Müdürü Erkan Özcan, Yerli Malı Haftası'nın ülkedeki bütün okullarda 12 Aralık ile 18 Aralık tarihleri arasında kutlandığını söyledi.

        Haftanın diğer adının Tutum, Yatırım ve Türk Malı Haftası olduğunu belirten Özcan, şöyle konuştu:

        "Yerli Malı Haftası'nın asıl amacı, yerli ürünlerin tüketilmesini arttırmaktır. Bu hafta boyunca çocuklar, okullarda tutumlu olmanın ne demek olduğunu parasını ve eşyasını nasıl kullanması gerektiğini öğrenir. İnsanların, parasını, malını eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve kullanmasına tutumlu olmak denir. Tutumluluk hiçbir zaman cimrilik demek değildir. Tutumlu insan, eşyasını, malını düzenli ve temiz kullanır. Zamanını boşuna harcamaz. Kendisine ve çevresine yararlı işlerle geçirir gününü. Böylece kötü alışkanlıklardan da kurtulur. Mutlu ve güvenli olur. Yalnızca kendimize ait olanı değil, elektriği, suyu, yiyecekleri, okulda kullanılan eşyaları, bize ait olmayan eşyaları kendimizinmiş gibi özenle korumalıyız. Topluma ve arkadaşlarımıza ait olan eşyalara zarar vermemeliyiz."

        Yerli Malı Haftası dolayısıyla düzenlenen resim yarışmasında ilk üçe girmeyi başaran öğrencilere ödülleri verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler