Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afrika ülkesi Burundi'de 8 veteriner hekime uygulamalı eğitim programı düzenledi.

        TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve TİKA uzmanlarından oluşan bir heyet, Burundi'de incelemelerde bulunarak, hayvancılık alanında Türkiye'nin sağlayacağı katkılara ilişkin projelendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

        Söz konusu çalışmalar kapsamında, ilk etapta Burundi Ulusal Suni Tohumlama Merkezindeki personelin teknik kapasitesinin arttırılması amacıyla merkezde çalışan veteriner hekimler için Türkiye'de eğitim programı düzenlenmesi planlandı.

        Bu kapsamda Burundi'nin farklı bölgelerinde görevli 8 veteriner hekim Türkiye'ye davet edilerek, TİKA ve Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen eğitim projesi çerçevesinde, Ankara'da bulunan tesislerde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yetiştirilmesi, yem üretim ve depolama, sığırlarda embriyo üretimi, depolanması ve nakli ile suni tohumlama uygulamaları konularında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

        Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Polatlı Tarım İşletmesine yapılan teknik gezide ise modern sağmal hayvan ahırları, sağım sistemleri ve sürü yönetimi programları uygulamaları, küçükbaş hayvanlar için ağıl, sağım sistemleri ve hububat tohumlarının üretimi, depolanması ve paketlenmesi konularında Türkiye'deki uygulamalara dair bilgi verildi.

        Program süresince hayvancılık alanında her iki ülke ve dünyanın farklı bölgelerindeki yeni yaklaşımların yanı sıra hayvancılık politikaları konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu ve katılımcılara program sonunda sertifika verildi.

        Burundi'de devam etmesi öngörülen projeyle, hayvan hastalıklarıyla mücadele, modern usullerle hayvan yetiştiriciliği ve suni tohumlama alanlarında nitelikli personel ihtiyacının giderilerek, hayvancılık sektörünün gelişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler