Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle elektrik direklerinin devrilmesi sonucu 20 köye elektrik verilemiyor.

        Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Siirt İl Müdürü Naci Obut, AA muhabirine yaptığı açıklamada yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Siirt trafo merkezinden Şirvan ilçesini besleyen enerji iletim hattında bazı direklerin devrilmesi sonucu ilçeye bağlı 20 köye elektrik verilemediğini söyledi.

        Obut, elektrik arızalarının gidermek için kent genelinde 25 ekibin çalıştığını söyledi.

        Obut sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Kar yağışı nedeniyle Şirvan ilçesine bağlı Cevizlik köyü hattı üzerinde bulunan 20 köyü besleyen 3/0 Enerji Nakil Hattında 2 direk fırtına nedeniyle devrildi. Ekiplerimizce olay yerinde yapılan incelemenin ardından ihtiyaç duyulan tüm ekipman ve ekipler bölgeye sevk edildi. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ekiplerimiz yoğun tipi altında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yeniden dikilen direklerin yarına kadar tamamlanmasını bekliyoruz."

        Obut ayrıca yaşanan kesintilerden bölge halkının etkilenmemesi için mobil arıza bakım onarım ekipleri kurulduğunu da sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler