Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN(AA) - Yağlıdere ilçesinde, İlköğretim Okullarında Kaynaştırma Eğitiminin Desteklenmesi Projesi kapsamında farkındalık seminerleri düzenlendi.

        İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Alpaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orta ve hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan kaynaştırma öğrencileri ile etkileşimde bulunan, derslerine giren 120 öğretmenin seminerlerden faydalandığını söyledi.

        Eğitimlerin, üniversite öğretim üyeleri tarafından ve alanlarında uzman eğitimciler tarafından verildiğini ifade eden Alpaydın, "Bu seminerler özel eğitim, kaynaştırma eğitimi, etkili ve verimli öğretim yöntemleri, engelli öğrenciler ile etkili iletişim kurma, bireyselleştirilmiş eğitim programı hazırlama, Bireyselleştirilmiş Eğitim Planlarının etkili ve verimli bir şekilde uygulanması, etkili sınıf yönetimi başlıklarından oluşmakta." dedi.

        - Öğrenci velileri de katılıyor

        Alpaydın, yaklaşık 50 öğrenci velisinin de proje kapsamında farkındalık seminerlerine katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

        "Seminer aralarında birbirleri ile ortak etkileşim ve paylaşımlarda bulunan öğrenci velileri, çocukları hakkında akademik personellerden bilgiler alıyor ve eğitimlerine katkı sunmak için yapılabilecek çalışmaları değerlendiriyorlar. Özel eğitimde aile danışmanlığı, kaynaştırma eğitimi ve engelli öğrenciler ile iletişim başlıklarında gerçekleşen seminerler veliler tarafından beğeniyle karşılanıyor. Yaklaşık 500 öğrencinin, farklı guruplar halinde alanlarında uzman eğitimci ve sosyologlar tarafından verilen bu seminerler sayesinde sınıf arkadaşlarıyla olan iletişimleri daha sağlıklı bir zemine doğru ilerlemekte ve varsa farklı algılamaları ortadan kaldırmaya destek vermektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler