Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Keşan Ticaret Borsası (KTB) Ziraat Mühendisi Tezcan Aktaş, toprak analizlerini destekleme uygulamasına hazır olduklarını söyledi.

        Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.

        Tarımsal üretimde verimliği ve kaliteyi artırmak amacıyla 2017 yılı üretim sezonundan itibaren toprak analizi destekleme uygulamasına farklı bir modelle başlanılacağını belirten Aktaş, "Bakanlığın belirlediği teknik ekip toprak analizlerini 'Data Logger' cihazıyla aldı. KTB olarak, bahse konu uygulama henüz başlamadı ama tüm hazırlıklar tamamlandı. Alınan numunenin o tarlaya ait olduğunu göstermek için GPS cihazıyla da numune alacağız. Artık bakanlıktan gelecek resmi yazıyı bekliyoruz. KTB nem hektolitre cihazını da yenileyerek, bu cihazda yapılan analiz yelpazesine ceviz ve badem içini de eklemiş oldu." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler