Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Yılın yaklaşık 5 ayında kayak yapmaya imkan sunan Ovacık Kayak Tesislerinde kayak sezonu açıldı.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan ve 4 milyon 500 bin liraya mal olan kayak tesisi, bölgenin kayakta kar kalitesi, modern tesisleriyle yeni cazibe merkezi olma yolunda iddialı.

        Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kış aylarının uzun ve çetin geçtiği söyledi.

        İlçeye yapılan kayak tesisinin çok önemli olduğunu belirten Maçoğlu, şunları söyledi:

        "Burada tam sosyal yaşamın daraldığı bir dönemde böyle bir tesisin olması bizim için çok iyi. Valiliğin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün buraya yönelik böyle bir çalışma yapması bizim için değerli. Biz de elimizden geldiğince burada sosyal etkinlikler anlamında çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'deki herkesin moral ve motivasyonunun, sıkıntısının olduğu bu süreçte insanların nefes alabileceği bir yer. Herkesi buraya davet ediyorum."

        Ovacık'a ilk defa gelen Kübra Ertürk ise "Burada bir kayak merkezi olduğunu bile bilmiyordum. Sosyal etkinlik olarak Ovacık'ta güzel bir mekan." dedi.

        Ovacık'a yeni atanan öğretmen Muhammet Çalışkan da "Ovacık'a yeni atanmış bir öğretmen olarak ilk geldiğimde kar bu kadar çok yağınca ne yapacağımızı şaşırdık. Odaya tıkılıp kalacağımızı sandık ama bu tesisi görünce çok mutlu olduk. Pist mükemmel, kar harika. Otel de güzel, gayet uygun. Tunceli merkezindeki arkadaşlarımı da çağıracağım. Ovacık'taki doğanın ve tesisin birçok dünya ülkelerindekinden daha güzel olduğunu görsünler." diye konuştu.

        Programda, Ovacık Ulaşspor Kulübü Sporcuları tesise gelen vatandaşlara gösteriler yaparken, Munzur Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü rafting ekibi de rafting botuyla kayak yapmanın keyfini çıkardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler