Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay ve Adana'da, Kayseri'de yaşanan terör saldırısına tepki gösterildi.

        Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri Erciyes Üniversitesi önünde meydana gelen, halk otobüsüyle çarşı iznine çıkan askerleri hedef alan bombalı terör saldırısını kınadıklarını belirtti.

        Terörün çirkin yüzünün bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Savaş, açıklamasında şunlara yer verdi:

        ''Atatürk ilke ve devrimlerinin ülkemiz için ne kadar gerekli olduğunun bilincinde olduğumuz bu zor günlerde, ülkemizin huzur ve bütünlüğünü bozmaya yönelik gerçekleştirilen bu olaylar Türk milletinin birliğini ve dirliğini asla sarsamaz. Türkiye Cumhuriyeti, tarihini kahramanlık destanlarıyla yazmış, bağımsızlığını kahramanca mücadele vererek ve bu uğurda gözünü bile kırpmadan canını feda eden şehitleriyle kazanmıştır. Ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik nifak tohumları ekenlerin içerideki piyonları ile birlikte yaptıkları bu saldırılar amacına ulaşmayacaktır.''

        Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de bugüne kadar kenetlenerek şer güçlerinin emellerine ulaşmasına imkan vermeyen Türk milletinin bu saldırı karşısında da topyekün kenetlendiğini aktardı.

        Terörün amacına ulaşmasına milletin izin vermeyeceğini vurgulayan Kimyeci, "Pes etmeyeceğiz, bu hainlerin hedeflerine ulaşmasına fırsat vermeyeceğiz. Mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz. Milletimizin benzer terör saldırılarında ortaya koyduğu dayanışma, birlik ve beraberlik anlayışını devam ettireceğine inanıyoruz." ifade etti.

        Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da halkın teröre hiçbir zaman boyun eğmeyeceğini belirtti.

        - Adana

        Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da Kayseri'de düzenlenen bombalı terör saldırısını lanetledi.

        Terör saldırılarıyla hainlerin asla hedeflerine ulaşamayacağını belirten Çelikcan, şunları kaydetti:

        ''Biz ülke olarak bölgede oynanan oyunları bozduğumuz için bütün terör örgütleri ve iş birlikçilerinin hedefindeyiz. O hainler ve iş birlikçileri şunu iyi bilsin ki ülkemiz teröre asla teslim olmayacak, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Milletimizin birlik ve beraberliği, vakur ve sağduyulu tavrı alçaklara verilen en güzel cevaptır. Hain saldırıda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.''

        Öte yandan, Adana'da sivil toplum örgütlerinin önderliğinde, terör saldırılarını kınamak, terör örgütlerinin amaçlarına ulaşamayacaklarını göstermek ve teröre karşı birlik beraberlik içinde hareket edilmesi amacıyla 20 Aralık Salı günü saat 12.30'da Uğur Mumcu Meydanı'nda "Teröre Hayır Yürüyüşü" düzenleneceği bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler