Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'nın Aksu ilçesindeki 112 hektarlık sergi alanında 23 Nisan 2016'da açılan ve 30 Ekim 2016'da resmi kapanışı yapılan dünya botanik EXPO'sunda yer alan bitki heykeller, otomatik sistemle sulanıyor.

        Resmi kısmı sona ermesine rağmen 10-00-18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam eden Türkiye'nin ilk EXPO'su "EXPO 2016 Antalya" sergi alanında, yaklaşık 1 milyon kök bitkinin kullanıldığı 110 bitki heykel yer alıyor. Boyları 1 ile 6 metre arasında değişen ve çeşitli figürlerin işlendiği bitki heykellerle Asya'dan Afrika'ya, Uzakdoğu'dan Kuzey Amerika'ya kadar insanlığın gelişimi ve kültürü tasvir ediliyor.

        Özel ekip tarafından orijinaline uygun tasarlanan başta fil, aslan, zebra, insan, tavşan, deve, mamut, ipek böcekçiliği, ateşin bulunması ve İpek Yolu kervanı olmak üzere çok sayıda figürün canlandırıldığı bitki heykeller, içinde ve çevresindeki sulama sistemiyle belli sürelerde otomatik sulanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler