Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Meclisinin aralık ayı toplantılarının onuncu birleşimi Süleymaniye Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

        Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında Kadirbeyoğlu Konağı'nda gerçekleştirilen toplantıya, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Nadim Aydın ile Belediye Meclisi üyeleri katıldı.

        Toplantıda konuşan Vali Memiş, Süleymaniye Mahallesi'nin önemli bir merkez olduğunu belirterek, şunları söyledi:

        "Süleymaniye Mahallesi'nin önemi, Müslüman Türkler'in, Hıristiyan Ermeni ve Rumlar'ın yüzlerce yıl, barış ve huzur içerisinde yaşadığı bir madencilik kasabası olmasından kaynaklanıyor. Yüzyıl önce, belki de daha öncesinde burada yerleşim olduğunu biliyoruz. Hala yerleşim var ama o tarihlerde çok daha kalabalıktı. Bu havza, Romalılar'dan beri madencilik faaliyetlerinin yapıldığı yer. Biz, ismi madencilikle anılan tek vilayetiz. Gümüşhane ismi boşa konulmuş değil. Osmanlı döneminde gümüş sikkelerin basıldığı, darphanelerin olduğu bir kentiz. Bu nedenle kısa bir sürede Süleymaniye Mahallesi'nde maden müzesini de oluşturacağız. Biz, Süleymaniye'yi adeta bir Beypazarı, bir Safranbolu yapmayı hedefliyoruz. Bunu sizlerle birlikte, hep beraber yapacağız."

        Vali Memiş, çalışmaları birlik ve beraberlik içerisinde yaptıklarını vurguladı.

        Belediye Başkanı Çimen ise 1871 yılında kurulan Gümüşhane Belediyesi'nin 145 yıl aradan sonra bir ilki daha gerçekleştirdiğini ifade etti.

        Belediye Meclisi Toplantısı'nın Süleymaniye Mahallesi'nde yapılarak bir ilke imza atıldığını kaydeden Çimen, "Sayın Valimizin makamını Süleymaniye Mahallesi'ne taşımasına eş zamanlı olarak biz de belediye makamını Süleymaniye Mahallesi'ne taşıdık. Bu adımı atan Valimiz Sayın Okay Memiş'e hem ilimiz hem de belediyemiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

        Çimen, Süleymaniye Mahallesi'nin, Gümüşhane'nin tarihi ve kültürel açıdan önemine işaret ederek, "Turizm açısından çok önemli bir mahallemiz. Bunu her açıdan yansıtacağız. Milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ile Cihan Pektaş'a da teşekkür ediyoruz. Burada yapılan çalışmalarda onların da büyük emek ve destekleri var. Süleymaniye, 2017'de çok hareketli bir mahallemiz olacak." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler