Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırılı kadınların Yerli Malı Haftası dolayısıyla hazırladığı yiyecekler, ihtiyaç sahiplerine verildi.

        Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde kurslara katılan kursiyerler, Yerli Malı Haftası kapsamında yerli tüketim, israf ve açlık konularına dikkati çekmek amacıyla hazırladıkları yiyecekleri, yardıma muhtaç kişilerin evlerine götürdü.

        Merkez öğreticilerinden Arzu Akyol, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurslarına katılan kadınların evlerinden getirdiği malzemelerle çeşitli yemekler yaptığını söyledi.

        Yerli malı kullanımının özendirilmesine dikkati çeken kadınların aynı zamanda yerli ürünleri ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürerek örnek bir davranış sergilediğini vurgulayan Akyol, "Her yerde yardıma muhtaç, bir tas sıcak çorba bekleyen binlerce insan var. Bu insanlar bizlerden bir nebze de olsa yardım elimizi uzatmanızı bekliyor." dedi.

        Akyol, Halep'te de insanlık ayıbı yaşandığına işaret ederek, "Halep'teki kardeşlerimiz için derin üzüntü içerisindeyiz. Belediyemizin ve diğer kuruluşların başlattığı kampanyalarla onlara kardeş elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Bunun dışında bizimle yaşayan, aynı havayı soluyan yoksul vatandaşlarımızın da yardımına koşmak zorundayız. Yerli Malı Haftası dolayısıyla bir öğünlerine bizim de katkımız olsun istedik." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler