Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Şarkışla ilçesinde polis ekipleri standart dışı plaka ve kış lastiği denetimi yaptı.

        Şarkışla Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, ilçenin farklı noktalarında uygulama yaparak, araçları standart dışı plakalar ile kış lastiği konusunda denetledi.

        Uygulamada kış lastikleri, ikiz plaka, çalıntı plaka, ehliyet ve araçla ilgili evrakları da kontrol eden polisler, kış mevsimini de gözönünde bulundurarak sürücülerin trafikte daha dikkatli seyretmeleri uyarısında bulundular.

        Araçlarında standart dışı plaka bulunduranlara 412 lira ceza yazıldığını ve plakanın uygun duruma getirilmesi için 7 gün süre tanındığını belirten yetkililer, tanınan süre sonunda tescil plakalarını uygun duruma getirmeyenler hakkında 844 lira ceza uygulandığını ve tescil plakası uygun duruma getirilinceye kadar aracın trafikten men edildiğini anımsattılar.

        Tescil plakalarının yetkilendirilenler dışında basımını veya dağıtımını yapanlara 10 bin lira, araç tescil belgesini araçta bulundurmayan veya tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında farklı bir yere takan sürücülere 92 lira idari para cezası verileceğini ifade eden yetkililer, sürücüleri bu konularda uyardılar.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler