Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Tatvan ilçesinde sindaktili hastası, parmakları doğuştan bitişik çocuk, hayırseverlerin yardımıyla ameliyat edilecek.

        Ailesinin maddi durumu yetmediği için ameliyat olamayan ve bu nedenle parmaklarının kesilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalan 5 yaşındaki Afşin İmer'in yardım çağrısına hayırseverler kayıtsız kalmadı.

        İmer ailesinin, çocuklarının ameliyatı için ihtiyaç duyulan 15 bin liranın toplanması için başlattığı yardım kampanyasına, yurt içi ve dışından birçok hayırsever destek verdi.

        Yapılan yardımlarla 5 yaşındaki Afşin'in ameliyatı için gerekli para toplanırken, Sağlık Bakanlığı da aileyle irtibata geçerek tedavi için gerekli desteğin sağlanacağını bildirdi.

        Doğuştan sindaktili hastalığı bulunan ve her geçen gün parmakları işlevini kaybeden Afşin İmer'in gerçekleştirilecek ameliyatın ardından sağlığına kavuşacağı belirtildi.

        Baba Cüneyt İmer, kampanya süresince yurt içi ve dışından birçok yardım teklifi aldıklarını belirtti.

        Kızlarının tedavisi için yardımda bulunan herkese teşekkür eden İmer, şunları söyledi:

        "Kızımızın ameliyatı için ön görülen paranın üstünde bir miktar toplandı. Bu paranın tamamını kızımızın sağlığı için kullanacağız. Kampanya süresince bizleri yurt içi ve dışından sayısız hayırsever aradı, birçok hayırsever de gücü nispetinde yardımlarda bulundu. Kimi hayırseverler ise tedaviyi üstlenmek istedi ancak biz Sağlık Bakanlığının da konuya müdahil olmasıyla kızımızın tedavisi için en doğru hastane ve doktor arayışına girdik. Bu açıdan Türkiye'nin dört bir yanındaki hastane ve doktorları tek tek araştırıp kızımızın sağlığına kavuşması için en doğru kararı vermeye çalışıyoruz."

        İmer, Sağlık Bakanlığının yönlendirmesiyle kızlarının ameliyatını alanında uzman bir doktora yaptırarak parmaklarının kesilmekten kurtulmasını istediklerini dile getirerek, "İnşallah her şey yolunda gider ve kızım biran önce sağlığına kavuşur. Ben bu vesile bizlerden desteklerini esirgemeyerek kızımın tedavisi için yardım elini uzatan tüm hayırseverlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun." dedi

        Anne Altun İmer de kızının sağlığına kavuşacağı günleri sabırsızlıkla beklediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

        "Kızımızın tedavisi için bizlerden desteklerini esirgemeyen herkesten Allah razı olsun. Uzatılan yardım elleri sayesinde kızım sağlığına kavuşabilecek. Yine onların sayesinde kızım arkadaşları gibi düzenli olarak okuluna gidebilecek ve en önemlisi eli kalem tutabilecek. Aile olarak içimize bir huzur doldu, bunun için çok çok mutluyuz. Bize bu mutluluğu yaşatan herkesten Allah ebediyen razı olsun, bizler daima onların duacısı olacağız inşallah."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler