Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Akseki Şefliği görevlileri, kar yağışı nedeniyle yaban hayatının olumsuz etkilenmemesi amacıyla doğaya yem bıraktı.

        Akseki ilçesinde kar yağışının etkili olmasının ardından yabani hayvanların aç kalmaması amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Akseki Şefliği görevlileri harekete geçti. Ekipler, özellikle yabani hayvanların yoğun yaşadığı Cevizli, Susuzşahap, Büyükalan ve Güçlüköy mahalleleri ile Zomana ve Tekebeli bölgesindeki ormanlık alanlarda yemleme yapıldı.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Akseki Şefi Durmuş Süral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuş türlerini desteklemek adına her yıl düzenli olarak yemleme gerçekleştirdiklerini söyledi.

        İlçedeki bütün sahalarda zorlu hava koşullarından etkilenebilecek hayvanlara yem verdiklerini belirten Süral, şöyle dedi:

        "Tüm araç ve ekiplerimizle yemleme çalışmalarını devam ettiriyoruz. İlerleyen haftalarda yaban keçisi popülasyonu ve diğer popülasyonlar için kaba yemleme çalışmalarımız devam edecek. Son bir haftadır yoğun olarak yağan kar yağışı neticesinde hayvanlarımız, kuşlarımız yiyecek bulmakta oldukça zorlanıyorlar. Dolayısıyla bizler de havanın elverdiği ve yolların açık olduğu her fırsatta yemleme çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hayvanlarımızı aç bırakmamak için mücadele veriyoruz."

        Süral, 500 kilogram yemi doğada canlılarla buluşturduklarını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler