Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Iğdır'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aynı aileden 4 kişi, Erzurum'da tedavi altına alındı.

        Iğdır'da Rus Pazarı Mahallesi'ndeki oturan Cemal (45), eşi Havva (45), çocukları İrem (19) ile Mehmet Tanış (16), evde yaktıkları kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından etkilendi.

        Cemal Tanış'ın kendisini kötü isteyerek komşularından yardım istemesi üzerine 4 kişilik aile, Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Cemal, Havva, İrem ve Mehmet Tanış, buradaki ilk müdahalenin ardından Erzurum Yakutiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

        Yakutiye Araştırma Hastanesi Acil Tıp Sorumlusu Doç. Dr. Atıf Bayramoğlu, Iğdırlı ailenin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini belirterek,"Doğuda genelde soba ve tüp gazlı şofben kullanımı sebebiyle çevre iller ile köylerden çok fazla sayıda hasta bize geliyor." dedi.

        Hastaneye son 3 ayda 100'ün üzerinde karbonmonoksit gazından kaynaklı zehirlenme vakası kabul ettiklerini dile getiren Bayramoğlu, bu tarz durumlarla karşılaşanların en kısa sürede hastaneye başvurması istedi.

        Bayramoğlu, tedavi altına alınan Tanış ailesinin sağlık durumunun iyi olduğunu da kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler