Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca toplanan şal, bere, eldiven, çorap, yorgan ve yatak gibi yardımlar Haleplilerin kaldıkları kamplara gönderilecek.

        Haleplilere destek olmak amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesince başlatılan yardım çalışmalarını sürdürüyor.

        Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca, semt konaklarında organize edilen çalışmalar sonucunda toplanan yardımlar, Kernek Külliyesi'nde düzenlenen törenle, Haleplilerin kaldıkları kamplara gönderilmek üzere İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İYİLİKDER) yetkililerine teslim edildi.

        Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, törende yaptığı konuşmada, Halep'e yardım çalışmaları kapsamında daha önce semt konaklarında atkı, bere, şal, yastık ve yorgan dikimi ile Kernek Külliyesi'nde çorap toplama kampanyaları düzenlendiğini belirterek şunları kaydetti:

        "Mazlumlara yardımcı olmak amacıyla sürdürdüğümüz yardım çalışmalarının birini daha gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu kapsamda semt konakları ve Kernek Külliyesi’ndeki öğrencilerimiz, velilerimizin de katkısıyla şal, bere, eldiven, 4 bin tane çorap, çocuk yorganı ve yatağı gibi ürünleri inşallah bu soğuk kış gününde Halepli çocukların, Halepli mazlum kardeşlerimizin bir nebze de olsa ısınmasına katkı sağlama amaçlı ortaya samimi bir çaba konuldu. Hepsinden Allah razı olsun. Emeği geçenlere, velilerimize, öğrencilerimize, Kültür Dairesi Başkanlığımıza ve inşallah yardımları yerine ulaştıracak olan İYİLİKDER Malatya yetkililerine teşekkür ediyoruz. Son 10 günde, özellikle Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Halep için çok sayıda yardım çalışması yaptık. Bu yardımlarımız ve duyarlılığımız inşallah devam edecek ama umut ediyoruz ki kan ve gözyaşı Müslüman coğrafyalarında, Ortadoğu’da ve dünyanın her yerinde bir an evvel dursun. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak kuruluşlarımızla birimlerimizle birlikte bu sürece duyarlı olmaya devam edeceğiz."

        İYİLİKDER Malatya Temsilcisi Nihat Kaplan da yardımlardan dolayı teşekkür ederek en kısa zamanda bu emanetleri yerine ulaştıracaklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler