Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Hayır, rejimi değiştirmiyoruz. Rejim 1923 yılında değişmiştir. O günden bu yana da bu aziz milletin rejimin niteliği ile ilgili en ufak bir tereddüdü yoktur. Mühim olan bu Cumhuriyeti daha cumhura mal edecek bir çalışma yürütmektir. Yani daha demokratik bir Cumhuriyet olmasını sağlamaktır." dedi.

        Çeşitli programlara katılmak üzere memleketi Ordu'ya gelen Kurtulmuş, AK Parti Ünye İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle anayasa değişikliğinin Türkiye'ye katkıları konusunda vatandaşlara anlatacaklarını paylaştı.

        Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, önlerinde çok önemli bir halk oylaması gündemi olduğunu belirterek, "Ordu ili itibarıyla bugün itibarıyla bu kampanya başlamıştır. Bundan sonra hızımızı artırarak devam ettireceğiz. Ordu ili sınırları içerisinde niçin 'Evet' vermemiz gerektiğini anlatmadığımız bir tek arkadaşımız, bir tek hemşehrimiz kalmayacak. Ana kadememiz, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla birlikte hep beraber bu çalışmayı yürüteceğiz. Seçim koordinasyon merkezleri vasıtasıyla da düzenli bir çalışma yürüteceğiz." ifadesini kullandı.

        AK Parti'nin seçim kampanyaları konusunda çok tecrübeli bir parti olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "İlimiz Ordu'da da fevkalade çok ciddi bir tecrübe ve birikim söz konusudur. Bunu sahaya yansıttığımız zaman Allah'ın izniyle hiçbir problemimiz kalmayacak. Bu halk oylaması bir parti kampanyası, bir parti seçimi değil. Milletvekili seçmiyoruz, belediye başkanı da seçmiyoruz. Türkiye'nin bundan sonraki siyasal sistemini seçiyoruz. Yürütme sistemini, yönetim sistemini seçiyoruz. Burası en hassas konudur." diye konuştu.

        Kurtulmuş, Türkiye'de bir rejim tartışması söz konusu olmadığına vurgu yaparak, şöyle devam etti:

        "Özellikle hayır cephesinin ana mihverini oluşturan CHP, bu seçim kampanyasında da bunu yapacaktır. Meclisteki görüşmelerinde de her söz aldıklarında 'rejimi değiştiriyorsunuz' diye başladılar. Hayır, rejimi değiştirmiyoruz. Rejim 1923 yılında değişmiştir. O günden bu yana da bu aziz milletin rejimin niteliği ile ilgili en ufak bir tereddüdü yoktur. Mühim olan bu Cumhuriyeti daha cumhura mal edecek bir çalışma yürütmektir. Yani daha demokratik bir cumhuriyet olmasını sağlamaktır. AK Parti olarak biz halkın doğrudan kendisini yönetecek olan başkanını seçmesini ve onun yürütmede tek başlılık sağlanarak bir cumhurbaşkanlığı hükümet modeli içerisinde yürütmeyi tespit etmesi ve bütün bunların sonunda da halka hesap vermesini öngören bir sistem üzerinde duruyoruz. Bu Allah'ın izniyle Türkiye'de uygulamaya başladıktan sonra, bu sistem oturduktan sonra bunu çok daha güzel şekilde milletimiz görecek. Bu Türkiye'de devrim niteliğinde bir adım olacaktır."

        -"Ali Cengiz oyunlarıyla hükümetlerin indirilmesi söz konusu olamayacak"

        Kurtulmuş, bundan sonra Türkiye'de Ali Cengiz oyunlarıyla hükümetlerin indirilmesinin söz konusu olamayacağını bildirdi.

        Birtakım darbelerle milleti tehdit etmenin, darbe tehditleriyle milletin önünü kesmenin mümkün olmayacağına dikkati çeken Kurtulmuş, birtakım antidemokratik usullerle hükümetler üzerine baskı kurmanın da mümkün olmayacağını belirtti.

        Kurtulmuş, şu görüşlere yer verdi:

        "Çünkü doğrudan doğruya, yani milletvekilleri vasıtasıyla değil, doğrudan doğruya millet artık yönetimin sahibi olacak. Bu anlamda da kimi istiyorsa da onu cumhurbaşkanı olarak seçecek. O istediği bir yönetim kuracak. Hızlı, etkin karar alan, vakit kaybetmeyen, birtakım yan yollarla önü kesilmeyen bir yönetim sistemi içerisinde Allah'ın izniyle hem ekonomide hem siyasette çok ciddi bir istikrar sağlanmış olacaktır."

        Türkiye'nin daha büyümesi noktasında vakit kaybetmeye tahammülü olmadığına değinen Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Vakit kaybetmeyeceğiz. Etkin kararlar alacağız. Hızlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Görüldüğü gibi bir taraftan terör örgütleri vasıtasıyla bir taraftan Türkiye'nin dışındaki gelişmeler vasıtasıyla Türkiye'ye birileri had bildirmeye çalışıyor. Türkiye'yi hizaya sokmaya çalışıyorlar. Hayır biz başkalarının hizaya sokacağı bir ülke değiliz. Biz bildiğimiz istikamette yürüyeceğiz. Sanayimizi ve ekonomimizi geliştireceğiz. Türkiye'nin dört bir tarafından halkın üretim gücünü artıracağız. Milletin karar verme gücünü artıracağız. Böylece bu sistem çok daha ileri gitmemize vesile olacak."

        - "Benim kanaatim çok rahat bir kampanya süreci olacağı yönündedir"

        Kurtulmuş, çok uzun bir kampanya sürecinin olmayacağına işaret ederek, kampanya süresince bütün iletişim araçlarını kullanacaklarını ve bunların yanı sıra miting ve halk toplantıları yaparak sistemin ne götürüp ne getirdiğini en ayrıntılı şekilde anlatacaklarına söyledi.

        Bu süreçte birtakım endişeler varsa bunları da gidereceklerini belirten Kurtulmuş, "Kararsızlıklar varsa Allah'ın izniyle bunları da gidereceğiz. Benim kanaatim çok rahat bir kampanya süreci olacağı yönündedir. İnşallah bundan sonra da kampanyanın sonunda sandıklar açıldığında da hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde bu millet 'Evet' diyerek kararını bütün dünyaya tebliğ etmiş olacaktır ancak çok çalışmak mecburiyetindeyiz." dedi.

        Partililerden bu çalışmayı disiplinli şekilde sürdürmelerini isteyen Kurtulmuş, "Tüm dünya bu kampanyayı izliyor. Türkiye'nin dostları merakla 'Evet'lerin hangi mertebede olacağına bakıyorlar. Türkiye'ye karşı, Türkiye'nin önünü tıkamayı hedefleyenler ise buradan nasıl bir kararsızlık çıkar, bununla ilgili bir şeyler yapıyorlar. Sonuçta Allah'ın izniyle ben bir problem görmüyorum ama emek vereceğiz. Kapı kapı dolaşacağız ki seçim sonuçları sandıklarda 'Evet' şeklinde çıksın. Ondan sonra inanın ki birçok işimiz daha kolay olacak." ifadesini kullandı.

        - "Birikmiş olan bu problemlerin çözümü..."

        Kurtulmuş, terörle mücadelede Türkiye'nin çok daha güçlü şekilde yoluna devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Ekonomide yapılanları da görüyorsunuz. Dolar sabah çıkıyor, öğlene doğru düşüyor, sonra bir daha yükseliyor. Belli ki bir oyun var. Birileri çok basit oyunlarla Türkiye'nin önünü kesmeye, dövizi artırmaya, Türk parasının değerini azaltmaya çalışıyor. İnanın ki evetten sonra onların da gücü kalmayacak. Türkiye şu anda terör örgütüyle mücadele ediyor, bir taraftan da terör örgütlerinin arkasındaki güçlerle mücadele ediyor. Hem Türkiye ile müttefik olacaksınız hem de Türkiye'ye karşı hesap içerisinde olan PYD'ye ve oradaki YPG'ye neyse kimse, onlara zırhlı araçlar vereceksiniz. Uçaksavarlar vereceksiniz. Tanksavarlar vereceksiniz. Böyle bir şey olmaz. Böyle bir şey kabul edilemez. Hem Türkiye'nin müttefiki olacaksınız hem FETÖ'ye ev sahipliği yapacaksınız. Dolayısıyla birikmiş olan bu problemlerin çözümü bakımından milletin kararlılığı çok önemlidir. Milletimiz bu kararlılığı ortaya koyduğu zaman birçok alandaki birikmiş sorunlarımızın çözülmesi çok daha kolay olacaktır."

        Kurtulmuş, daha sonra cadde ve sokakları gezerek hemşehrileri ile sohbet etti.

        Esnaf ziyaretinin ardından Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü sporcularıyla bir araya gelen Kurtulmuş kulüp hakkında bilgi aldı.

        Kulübe bağlı spor salonun açılışını da yapan Kurtulmuş, daha sonra ok atan engelli sporcuları izledi ve ok attı.

        Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ünye Engelliler Derneğinin de açılışını gerçekleştirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler