Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİĞDE (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu sistemi değiştireceğiz, yani yönetim sistemini. Sorumlu olan belli, orada. Yasama, yargı orada. Bu erkler kalkıyor mu, yok. Kalkmıyor, tam aksine güçlenerek yoluna devam ediyor." dedi.

        Bakan Kılıç, Niğde Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, ülke olarak bugün gelinen yolda çok emek sarf edildiğini ve çile çekildiğini belirtti.

        Özgürlüklere yol açarak, insan haklarına ve inanç özgürlüğüne inanarak bu günlere gelindiğini vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:

        "Ne dedi Cumhurbaşkanımız, 'İnancından emin olan başkasının inancından korkmaz.' Biz, inancımızdan elhamdülillah eminiz. Davamızdan eminiz ve biz bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile beraber yürürüz. Başbakanımız Binali Yıldırım, hem bakanlığı dönemi içerisinde hem başbakanlığı dönemi içerisinde laf üstünde laf değil, taş üstünde taş, iş üstünde iş koymanın en güzel örneklerini ortaya koymuştur. Mecliste, 'Türkiye'nin geleceği için bu millet için bin Binali feda olsun' demiştir. Değerli kardeşlerim, bizim birbirimize karşı olan, milletimize karşı olan sorumluluk anlayışımız makamlarda yapışmayı değil, milletin gönlüne girmeyi ister. Millete hizmet eden, milletin ihtiyaçlarını gideren, derdiyle dertlenen, onun gönlüne giren zaten milletinin geleceğinde yer alır. Önemli olan budur."

        Türkiye'nin demokratik, sosyal, laik bir hukuk devleti olduğuna işaret eden Kılıç, şöyle devam etti:

        "Kimileri, 367 garabetini ortaya koyanların yanında yer almak isteyenlerin yanında yer almayı isteyebilir. O, onların bileceği iş. İkna odalarında olmak isteyebilir. O, onların bileceği iş. Biz ne ikna odası kurarız ne de ikna odasının içine zorla birilerini sokarız. Biz, ancak şunu yaparız, ikna odalarını yıkıp, özgürlüklerin önünü açarız. Dün, Sayın Başbakanımız dile getirdi. Bir tane sahte genelge uydurmuş birileri. Ya bunlar artık af edersiniz, sahtekarlığı da başka tarafa taşımaya başladı. Ülkenin Başbakanının imzasını taklit etmek kimin haddine düşmüş, bu nasıl bir şeydir. Bunlar, boyut değiştirmeye başladı. Rejim tartışmasına getirmeye çalışıyorlar ya işi. Cumhuriyet ne zaman kuruldu, 1923. Rejim tartışması o gün bitti. Türkiye Cumhuriyeti devleti o gün kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti devleti demokratik, sosyal, laik bir hukuk devletidir, bitti. Bunu tartışan yok. 2002'den bu yana yol almaya çalıştığımız, koşmaya çalıştığımız projelerde, icraatlarda hep önümüze bir takım engeller çıkarmaya çalışanlar var. Genelde memur kardeşler bürokrasideki arkadaşlar bir işin nasıl yapılacağını değil, nasıl yapılmayacağını anlatır. Ben, bürokraside de görev yaptım. Dolayısıyla bu anlamda baktığımızda biz ne diyoruz, bu sistemi değiştireceğiz, yani yönetim sistemini. Sorumlu olan belli, orada. Yasama, yargı orada. Bu erkler kalkıyor mu, yok. Kalkmıyor, tam aksine güçlenerek yoluna devam ediyor. Milletvekilinin görevi yasama yapmak, yasalarla ilgili olan çalışmaları denetlemek. Yargı tabii ki bağımsız ve tarafsız olacak."

        "15 Temmuz gecesi zihnini, beynini bir dolara satanların yaptıklarını, daha sonra ekonomiyle yapmaya kalkanlar var." ifadesini kullanan Kılıç, milletin bu tarihten sonra "Lirama da sahip çıkıyorum, parama da sahip çıkıyorum" deyip, bankaya parasını yatırdığını, ekonomisine de sahip çıktığını bildirdi.

        Yurt dışından ülkeye bakan ithal edildiği günlerin de yaşandığını anımsatan Kılıç, "Koalisyon o zaman, 'Dışarıdan bir tane adam getirelim de IMF'nin temsilcisi olarak gelsin, burada işi düzenlesin.' İlk ne yaptı, yatırımları kesti. Niye, para yok. Biz ne diyoruz, ülkeye yatırım yapalım. 14 yıldır yapıyor muyuz, yapıyoruz. Taş üstüne taş koyuyor muyuz, koyuyoruz. Özgürlüklerin önünü açıyor muyuz, açıyoruz. Peki kavga ne? Kavga, vesayetlerin ortadan kalkıyor olması. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, mecliste kürsünün arkasında yazan o sözünün tam tecelli bulacağını gördüler." diye konuştu.

        Referandum sürecinde herkesin üzerine düşen görevleri bulunduğuna değinen Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

        "Kararı millet verecek. Millet ne karar verirse, başımızın üstünde. Biz bunu söylüyoruz. Siz milletten mi korkuyorsunuz? Korkmanıza gerek yok. Bu millet nerede, ne karar vereceğini çok iyi bilir. Nasıl 2002 seçimlerinde birilerini gönderdiyse bizi iktidar ettiyse... Sandıkta gayet iyi karar verir. Çok ince feraseti vardır. Dolayısıyla biz milletimize güveneceğiz, biz milletimize anlatacağız. Herkese anlatacağız, herkes fikrini ortaya koyacak.Ülkesinin geleceğiyle ilgili düşüncesi olan, fikri olan herkes ortaya koyacak. Bu, demokrasinin bir gereği, aksini iddia edemezseniz ama ne diyorlar, 'niye evet için şöyle diyorsunuz, niye evet için şu böyle diyor.' Sen 'hayır' için diyorsun, niye demeyeceğim."

        "Milletten mi korkuyorsunuz? Korkmuyorsanız, böyle bir çekinceniz yoksa siz kazanacağınıza inanıyorsanız, rahat olun. Biz, rahatız. Biz, ne diyoruz, biz milletimize anlatacağız, milletimiz kararını verecek." diyen Bakan Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

        "Niye bunu söyleyemiyorsun, niye illa kavga etmeye çalışıyorsun, niye illa 'sen böyle diyemezsin, böyle yapamazsın' diyorsun veya başka bir şey söylediği, kararını açıkladığı için 'vay sen böyle miydin' diyorsun. Ne kadar özgürlükçü olduğunuzu görüyoruz işte. Hala atamamışsınız o eski alışkanlıklarınızı. Bazıları da 'televizyoncuyum' diye geziyor, 'Memlekette öyle ettik, böyle ettik.' Gördük sizin de ettiklerinizi. Bazı haberleri öne çıkarıp bazı haberleri gizliyorsunuz, değil mi? Kusura bakmayın bu milletin, artık sizin bu yanıltma çalışmalarınıza karnı tok. Referandum süreci içinde daha birçok şeyi konuşacağız. Dolayısıyla biz artık yeni bir sürecin içerisine girdik. Hep beraber partimizin ve genel merkezimizin, Başbakanımızın, genel başkanımızın referandum sürecindeki yapacağı çalışmalarla ilgili hepimize düşen görevler var."

        Milletin kararına saygı duyulması gerektiğini kaydeden Kılıç, sundukları değişiklik teklifinin millet tarafından onaylanması durumunda Türkiye'nin önünün hızla açılacağını vurguladı.

        AK Parti'ye yakışır şekilde fikirlerini, tezlerini ortaya koyacaklarını belirten Kılıç, "Milletimizin kararına güveneceğiz. Dün, Mersin'de açılan şehir hastanesini gördünüz, değil mi? Dünya üzerinde böyle hastaneleri inşa eden kaç tane ülke var şu anda? Ama bakın, Cumhurbaşkanımız ne diyordu, '10 yılı aşkındır olan bir hayalim.' Bak, ne kadar uzun sürmüş. Niye uzun sürdü o kadar, sistem. Çarklar yavaş, anca değişiyor bazı şeyler. İnşallah bunu hızlandıracağız." dedi.

        (Bitti)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler