Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TUDAV), Akdeniz'i tehdit eden istilacı balık türü aslan balığına karşı acil eylem planı için uluslararası bir çalıştay düzenleyecek.

        Birleşmiş Milletler Çevre Programı ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun iş birliği ile Kemer ilçesinde bir otelde yarın gerçekleştirilecek çalıştaya Türk ve yabancı bilim insanları katılacak.

        Aslan balığı başta olmak üzere, yabancı deniz canlılarının Akdeniz ekosistemine zararlarının tahmin edilip, bunun en aza indirgenmesiyle ilgili iş birliği yapmak amacıyla düzenlenecek çalıştayda, Türkiye'nin Doğu Akdeniz sahillerindeki aslan balığı dağılımı, bu canlı ile mücadelede farklı ülkelerin deneyimleri, bu balık türünün deniz canlıları nüfusunda yarattığı tehlikeler, alınacak önlemler ve acil eylem planı gibi konu başlıkları ele alınacak.

        Batı Atlantik, Karayip Denizi ve Akdeniz'de önemli bir istilacı tür olarak değerlendirilen aslan balığı, küçük balıklarla avlanıyor ve çok az sayıda doğal düşmanı bulunuyor. İnsanlar için agresif bir balık türü olmamasına karşın, yaralanmalar genellikle bu balığı yakalama sırasında oluşuyor. İnsanlar üzerinde nadiren geçici felç, kalp yetmezliği ve ölüme neden olabilen aslan balığı zehrinin bu ciddi sonuçları, küçük yaştaki çocuklarda, yaşlılarda, bağışıklık sistemi zayıf ya da alerjik hassasiyeti olan kişilerde ortaya çıkabiliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler