Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin açılan dava kapsamında, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenen Eski Aşkale Tapu Müdürü Azmi Bozkaya'nın yargılanmasına başlandı.

        Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Azmi Bozkaya ile sanık avukatı Tevfik Haktan Avnik katıldı.

        Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından sanığın savunmasına geçildi.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, evindeki aramalarda FETÖ'ye ait doküman ve CD'ler ele geçirildiği, CD'lerin incelenmesi sonucu örgüte ait yasaklı yayınlar bulunduğu, telefon kayıtlarında örgüt üyesi şüpheliler ile görüşmeler yaptığı, Bank Asya'da 17-25 Aralık sürecinden sonra düzenli hesap hareketleri olduğu belirtilen Bozkaya, örgütle hiçbir ilgisinin olmadığını ileri sürdü.

        Bu örgütle ilgili kişilerin gerçek yüzlerini 15 Temmuz'da öğrendiğini ileri süren Bozkaya, Bank Asya'ya para yatırdığının hatırlatılması üzerine, "Tapu müdürlüğüne ait bir vakıfta birikmiş param vardı. Vakfın süresinin sona ermesiyle birlikte parayı alıp sadece faizsiz hizmetinden dolayı Bank Asya'ya yatırdım. Bunun dışında başka bir düşüncem yoktu." dedi. Bozkaya, savunmasına şöyle devam etti:

        "Kızım Mecidiye Anadolu Lisesini kazandı. Okulun merkeze uzak olmasından ve kız çocuğu olmasından dolayı örgütle bağlantılı Aziziye Kolejine gönderdim. Okulun eğitiminin kaliteli olması ve diğer özel okula göre hesaplı olmasından dolayı bu okula gönderdim. Ele geçirilen delil ve CD'ler ise kızımın okulundan dolayı verilmiş şeylerdir. Benimle alakası yoktur."

        Mahkeme heyeti eksik evrakların tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

        - İddianameden

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Azmi Bozkaya'nın evindeki aramalarda FETÖ'ye ait doküman ve CD'ler ele geçirildiği, CD'lerin incelenmesi sonucu örgüte ait yasaklı yayınlar bulunduğu, telefon kayıtlarında örgüt üyesi şüpheliler ile görüşmeler yaptığı, Bank Asya'da 17-25 Aralık sürecinden sonra düzenli hesap hareketleri olduğu belirtilerek, bu sebeplerle sanığın örgüt üyesi olduğu yönünde kuvvetli deliller bulunduğu kaydediliyor.

        İddianamede, Bozkaya hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler