Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Birçok yalanlar üzerine, yalan tezvirat üzerine siyaset yapmaya çalışan, insanlarımızın aklını çelmeye çalışan birtakım muhalefet başta olmak üzere çeşitli şer odakları var." dedi.

        Tüfenkci, partisinin Karabük Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi'nde, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda büyümeye devam ettiğini söyledi.

        Anayasa değişikliği konusunda yapılacak referanduma değinen Tüfenkci, şunları dile getirdi:

        "Birçok yalanlar üzerine, yalan tezvirat üzerine siyaset yapmaya çalışan, insanlarımızın aklını çelmeye çalışan birtakım muhalefet başta olmak üzere çeşitli şer odakları var. Eminim ki milletimiz, sizlerin gayreti doğrultusunda en doğru kararı inşallah 16 Nisan'da vermiş olacak. Meclis'te Başbakanımızın önderliğinde, milletvekillerimizin gerçekten üstün gayretiyle bu anayasa değişikliğini sizlerin huzuruna getirdiler. Artık bundan sonra iş sizlere, milletimize düşmektedir. Söz ve karar milletindir. Biz AK Parti olarak kurulduğumuzdan bu yana millete gitmekten hiç gocunmadık. Ne zaman başımız derde düşse, ne zaman başımız dara düşse hep milletin hakemliğine gittik ve Allah'a hamd olsun millet de bizi yanıltmadı, bizim önümüzü açtı, bize yol çizdi, rota çizdi.

        Birileri gibi sandıktan, milletten kaçan parti asla ve asla olmadık."

        - "Biz adalet için, özgürlük için, demokrasi için mücadele ediyoruz"

        Millete inandıklarını ve inanmaya devam edeceklerini, milletin tarihinden, kadim medeniyetinden aldığı güçle dimdik ayakta durduğunu, bunca saldırıya, sırayla her taraftan kuşatmaya çalışan terör örgütlerine rağmen asla ve asla mücadelesinden geri adım atmadığını anlatan Tüfenkci, şöyle devam etti:

        "Şehitler veriyoruz, Allah'a hamd olsun, vatanımız var ki şehit veriyoruz. Allah'a hamd olsun, bayrak için şehit veriyoruz, Allah'a hamd olsun, bu millet için şehit veriyoruz. Hepimiz de zaten bu vatan için can vermeye hazırız. Bu parti, bu teşkilat kimin için koşturuyor? Bu millet için koşturuyor, bu vatan için koşturuyor. Her birimiz zamanımızdan, her birimiz işimizden, gücümüzden, çocuklarımızdan fedakarlık yaparak bu davayı bir adım daha öne taşımak için mücadele ediyoruz. Biz adalet için, özgürlük için, demokrasi için mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz inşallah. Bu makamlar, burada bulunan kadroların bulunduğu her makam gelip geçici.

        Biz, hepimiz birbirimizden devralarak yolumuza devam ediyoruz ve her devrettiğimiz ve devraldığımız insanlarla yolumuza devam ediyoruz. Biz birlikte, beraberlikte 'Rahmet vardır' düsturu içerisinde hep birlikte koşturuyoruz, koşturmaya da devam edeceğiz."

        - "AK Parti'yi de 10 kere götürmüşlerdi"

        Tüfenkci, bazılarının ısrarla parlamenter sistemle ilgili "Şöyle iyiydi, böyle iyiydi.", "Ne istediniz de olmadı?", "Millet size bunu verdi, şunu verdi.", "Ne değişecek, neden rahatsız oldunuz?" dediğini belirterek, her 10 yılda bir darbe üreten parlamenter sistemleri olduğunu söyledi.

        "1960'da darbe üretmiş, 1970'de üretmiş, 1980'de üretmiş, ondan sonra 28 Şubatları üretmiş." ifadelerini kullanan Tüfenkci, şunları kaydetti:

        "Bizim dönemimizde eğer AK Parti dik durmasaydı, e-muhtıralarla AK Parti'yi götürüp, iktidardan uzaklaştırmaya çalışmaktan tutun da çeşitli vesayet odaklarının AK Parti üzerinde oynamaya çalıştıkları oyunlara kadar baktığımızda bu sistemin nasıl demokratik bir sistem olduğunu, nasıl bir parlamenter sistem olduğunu hepimiz en iyi bilenlerdeniz. Eğer Cumhurbaşkanımız başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere dik durmasaydı, bu kadrolar inanın, AK Parti'yi de 10 kere götürmüşlerdi.

        Biz iktidarımız boyunca adeta şeytan taşlamaktan Kabe'yi ziyaret etmeye fırsat bulamadık, tavaf etmeye fırsat bulamadık ama buna rağmen hem o güçlerle mücadele ettik hem de size, millete hizmet etmeye devam ettik. Allah'a hamd olsun, her alanda da 3 kat Türkiye'yi büyüttük."

        - "Hep beraber inşallah 'Evet' diyeceğiz"

        Ülkeyi torunlara sağlam bırakmak, onların da bu sorunlarla uğraşmamasını sağlamak istediklerini vurgulayan Tüfenkci, torunlarının refah içinde dünyayla yarışabilen Türkiye'de yaşamalarını istediklerini söyledi.

        Tüfenkci, şunları dile getirdi:

        "Onun için bu anayasa değişikliğine hep beraber inşallah 'Evet.' diyeceğiz. Bu mesele Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın meselesi değil, bu mesele memleket meselesi, Türkiye'nin meselesi. Yoksa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın böyle bir değişikliğe inanın ihtiyacı yok. Bu sistem, şu andaki sistem çok daha fazlasını veriyor ama memleket meselesi olunca, mesele kişilerle kayıp olmuyor. Eğer bu dava bu millete hizmet davasıysa elbetteki AK Parti teşkilatları olarak da biz milletin yararına olan her şeye dün olduğu gibi bugün de 'Evet.' diyoruz. Bazıları 'Siz parlamenter sistemle de terörle mücadele ediyorsunuz, şununla da ekonomiyi büyütüyorsunuz, bununla da büyütüyorsunuz, 'Uyumsuzluk' diyorsunuz, işte 14 yıldır uyum var, cumhurbaşkanıyla şu var, bu var.' diyor. Necdet Sezerleri unuttuk mu zannediyor bunlar?

        Bizim fedakarlıklarımızla bu sistem arıza vermediyse Sayın Binali Yıldırım Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımızın uyumlarına bakarak, bundan sonra vermeyeceğinin garantisi yok."

        "Siz bu referandumlara yine böyle sık sık gidiyorsunuz, sandığı getiriyorsunuz, şöyle yapıyorsunuz, böyle yapıyorsunuz?" denildiğini aktaran Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Peki sormak gerekir. Bu 367 icadını kim çıkardı? Bu övdüğünüz sistemin önünü kim tıkadı, kimler tıkadı, hangi odaklar devreye girdi? En iyisini burada Mehmet Ali Şahin ağabey var. O bilir. O günleri en iyi bilen insanlar. Nelerle uğraştıklarını, hangi icatlarla uğraştıklarını, hangi kararlarla önlerimizin kesilmeye çalışıldığını, partimizin nasıl kapatılmaya çalışıldığını, iktidar olmuş, en yüksek oyu almış bir partinin etten püften sebeplerle nasıl kapatılmaya çalışıldığını, bir oyla nasıl kurtarıldığını en iyi bakanımız, başkanımız bilir." ifadelerini kullandı.

        - "Artık söz ve karar da milletin olsun"

        "Şimdi biz sürekli bu sistemlerle mi uğraşalım? Bu engellerle mi uğraşsın Türkiye? Enerjisini bu engellerle mi heba etsin?" diye soran Tüfenkci, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Biz istikrar istiyoruz, biz kalıcı istikrar istiyoruz, Türkiye olarak önümüzü görmek istiyoruz. Eğer Türkiye önünü görecekse, kalıcı istikrar istiyorsa, bir daha koalisyonlarla, adam transferleriyle, şu veya bu pazarlıklarla, araya vesayet odaklarını sokarak, katalizör görevi görecek kurumlar oluşturarak milletin iradesine ipotek koymaya çalışıyorlarsa millet bundan sonra buna kusura bakmasın, müsaade etmiyor. 'Söz ve karar benim, milletindir.' Allah'a hamd olsun, burada bulunan kadrolar milletten aldıkları vekaleti asla ve asla kötüye kullanmadılar, kimseye de peşkeş çekmediler, sonuna kadar o vekaletin hakkını verdiler ama o vekaleti buralardan alıp da Ankara'da başkalarına peşkeş çekenleri de bu ülke gördü.

        Orada başlarına üşüşüp 'Siz orada bunu söyleyebilirsiniz ama burada bunu söyleyemezsiniz.' diyenler oldu ve ona tıpış tıpış uyanlar oldu. Demokrasi tarihimiz bunlarla dolu. Sayfaların gerisine baktığınızda, kitabı okumaya başladığımızda bunu görüyorsunuz ama biz istiyoruz ki artık söz ve karar da milletin olsun. Rotayı millet çizsin, onun dışında hiçbir güç bu millete istikamet ve rota çizmesin."

        Güvenli ve huzurlu Türkiye, güçlü hükümet, güçlü iktidar isteniyorsa elbette ki "Evet" diyeceklerini belirten Tüfenkci, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uzlaşma getirdiğini anlattı.

        Tüfenkci, "Ama kiminle uzlaşma getiriyor?" diye sorarak, sözlerine şöyle devam etti:

        "Milletle uzlaşmayı getiriyor. Evet, bu sistem Amerika'daki sisteme benzemiyor, Avrupa'daki başkanlık sistemine de benzemiyor, Latin Amerika ülkelerindeki başkanlık sistemine de benzemiyor, bundan gocunmuyoruz. Bu, Türk tipi başkanlık sistemi, Cumhurbaşkanlığı sistemi. Biz kendimize göre, Türkiye'ye özgün bir yönetim modeli istiyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bu, bir rejim meselesi değil, adı üstünde yönetim sistemi değişikliği. Evet, herkesin bu yönetim sisteminden şikayeti var.

        Bürokraside şikayetiniz yok mu? Ankara'da alınan kararların buraya yansımasının ne kadar uzak ve uzun zaman aldığını, yanlış anlaşılmalara ne kadar müsait olduğunu, ne kadar hantal bir yapı olduğunu hepimiz söylemiyor muyuz? Evet, biz bu cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle bürokrasiyi azaltmak, hızlı karar almak istiyoruz. Bu sistemle de Allah'ın izniyle inşallah bunu sağlamış olacağız."

        - "Millet, en doğru hakem ve bugüne kadar da bizi hiç yanıltmadı"

        Bu sistemin böyle gitmeyeceğini, başkanlık sisteminin gerekli olduğunun 50 yıldır iktidara gelenler tarafından konuşulduğunu ancak 15 Temmuz'u bu ülke yaşadıktan sonra Milliyetçi Hareket Partisinin de gündeme getirmesiyle parlamentonun gereğini yaptığını anlatan Tüfenkci, "İnşallah sizlerin, teşkilatımızın gayretleriyle de millet de gereğini yapacak. Milletin ferasetine biz güveniyoruz, millet en doğru hakem ve bugüne kadar da bizi hiç yanıltmadı. İnşallah bundan sonra da yanıltmaz." dedi.

        Çok eleştirilen konulardan birisinin de yargıdaki değişiklikler ve üyelerinin tamamını iktidarın seçtiği söylentileri olduğuna dikkati çeken Tüfenkci, "Bunların tamamı gerçekten hikaye. Yargıya bu değişiklikle beraber inşallah hem bağımsızlığını getireceğiz, tekrardan hem tarafsızlığını getireceğiz. Bundan emin olabilirsiniz. Hem de yargıda tekliği sağlamış olacağız. Askeri yargı, askeri yüksek yargı, askeri yargı mahkemesi, askeri yargıtay diye oluşturulan alanlarda, askeri vesayetin dışında yargının tekliği konusunda da ciddi bir adım atmış olacağız." görüşünü paylaştı.

        - "Yalanı 'Essah' gibi söyleyen bir muhalefet var"

        Teşkilatının kapı kapı dolaşarak, "Türkiye neler yaşadı, Türkiye hangi tehlikelerden, hangi badirelerden atlayarak geldi bu günlere...", bunları anlatmasını istediğini dile getiren Tüfenkci, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Çünkü karşımızda yalan üzerine siyaset yapan, bizim Malatya'nın deyimiyle yalanı 'Essah' gibi söyleyen bir muhalefet var. Onun için ama şunu unutuyorlar, gerçekler hiçbir perdeyle kapanmaz. Biz bu milletin yararına olduğuna inandığımız bir anayasa değişikliğini bu milletin huzuruna getirdik. Allah nasip eder iyi anlatırsak, Rabbim de bereketlendirir, yolumuzu açar, yar ve yardımcımız olur, işimiz rast gider ve inşallah sanıkları da 'Evet' ile patlatırız."

        - Valiliği ziyaret etti

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, toplantının ardından valiliği ziyaret etti.

        Valilik girişinde Vali Mehmet Aktaş ve protokol üyelerince karşılanan Tüfenkci, Aktaş'tan kent hakkında bilgi aldı.

        Daha sonra Karabük Gümrük Müdürlüğüne geçen Tüfenkci, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde 8 Şubat'ta terör örgütü DEAŞ ile çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Umut Aytekin'in babası Hasan ve annesi Zehra Aytekin'i evlerinde ziyaret etti.

        Tüfenkci'ye ziyaretlerinde Vali Aktaş, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay ile AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler