Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk halkının hiçbir ayrım yapmadan Suriyelileri bağrına bastığını belirterek, "Bu büyük millet sizi kardeşi gibi gördü, kardeşi gibi kabul etti. Kendisi için istediğini sizin için de istiyor. Allah'a şükürler olsun ki Recep Tayyip Erdoğan gibi bir gücünüz var." dedi.

        Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları ve Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütünün destekleriyle açılan "Geçici Koruma Altına Alınan Suriyelilere Yönelik Türkçe Okuma-Yazma ve Meslek Edindirme Kursları"nın Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki sertifika törenine katıldı.

        Müezzinoğlu, mazlum ve mağdurlar için daha çok barış ve huzur istediklerini, bunun gayretini gösterdiklerini ifade ederek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletlerde 'Dünya 5'ten büyüktür' derken mazlum ve mağdurlar adına bunu söyledi ve zalimlere de 'Ey zalim dünya merak etmeyin dünya 5'ten büyüktür ve bu mutlaka yerini bulacaktır' dedi. Bu büyük millet sizin evlatlarınızı kendi evlatları gibi gördü." diye konuştu.

        Türk halkının hiçbir ayrım yapmadan Suriyelileri bağrına bastığını vurgulayan Müezzinoğlu, "Birlikte geleceğe yürümenin bütün gereklerini yaptı. Öğrencilerin bütün eğitimlerini ve Türkçe eğitimlerini verdi. Eğitim sorunu vardı, kurslar açtı. Sağlık sorunu vardı, sağlıkla ilgili çözümler üretti ve kendi insanının sağlıkta yararlanması gereken ne varsa o imkanları sizlere de sundu. Sağlık Bakanı olduğum dönemde yaklaşık 1 yıl önce Sağlık Bakanı olarak şu rakamı söylüyordum. 155 bin Suriyeli anne Türkiye'de evladını doğurdu. Bu annelere kendi annelerimizden farklı hiçbir şey yapmadık. 'Bizim annelerimiz hangi hastanelerde, hangi uzmanlarda hangi ideal koşullarda doğum yapıyorsa Suriyeli anneler de o ideal koşullarda doğum yapacak' dedik. Suriyeli kardeşlerimizin evlatları da aynı tedavilere, aynı aşı takvimlerine muhatap oldular. Sağlıklı nesilleri hep beraber yetiştiriyoruz." diye konuştu.

        Müezzinoğlu, yapılan yardımlara rağmen Suriyelilerin sıkıntılarının olduğunu dile getirerek, "Evini, barkını, şehrini, vatanını terk etmek belki de hayatın en büyük zorluğudur. Sakın umutsuz ve karamsar olmayın. Sakın korkmayın. Müslüman'a yakışan geleceğe umutla ve güvenle bakmaktır. Bu büyük millet sizi kardeşi gibi gördü, kardeşi gibi kabul etti. Kendisi için istediğini sizin için de istiyor. Allah'a şükürler olsun ki Recep Tayyip Erdoğan gibi bir gücünüz var." açıklamasında bulundu.

        - "Evet" yazılı kravat hediye edildi

        Konuşmaların ardından Müezzinoğlu, kurslarda başarılı olan bazı Suriyelilerin sertifikalarını takdim etti. Müezzinoğlu'na da üzerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı ile "Evet" yazısı bulunan kravat hediye edildi.

        Müezzinoğlu, daha sonra Merinos AKKM'de Bursa Büyükşehir Belediyesince yaptırılan ve kentteki 700 yıllık vakıf kültürünün zengin görsellerle anlatıldığı Vakıf Kültürü Müzesi'nin açılışına katıldı. Büyük milletin en önemli kurumlarından birisinin vakıf kurumu olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu.

        "İleri vakıf kültürünün veya medeniyetinin mensuplarıyız. Vakfın ruhuna bakıldığında özünde sevgi, merhamet, yardımlaşma, paylaşma, hizmet ve sosyal yönden birlikte daha güçlü geleceğe yürüme vardır. Esasında bu topraklar ve özellikle Bursa, dünyaya bir çınar şeklinde 600 yıl büyük bir medeniyet olarak sunabilmeyi başarmış, tohumlarının atıldığı bir merkez. Vakıf medeniyetinin bugün en güçlü tohumlarını atan merkezlerin öncüsü ve lideri Bursa'dır. Uzun süre daha çok ilim ve irfanın, hak ve adaletin, huzur ve barışın dünyaya ve bölgeye hakim olmasına vesile olmuş büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. Mazimizi iyi değerlendirmediğimiz sürece güçlü geleceği kurgulayamayız. Daha çok ilim ve irfanın, hak ve adaletin, huzur ve barışın hakim olduğu bölgeyi, ülkeyi ve dünyayı özlüyor ve hayal ediyorsak bu mazimize sahip çıkmaktan geçer."

        Konuşmaların ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bakan Müezzinoğlu'na tablo hediye etti. Ardından protokol üyeleri tarafından müzenin açılış kurdelesi kesildi. Müezzinoğlu ve beraberindekiler daha sonra müzeyi gezdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler