Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, "(Viranşehir'deki terör saldırısı) Bu saldırı adalet camiamıza dönük gibi, bir yönüyle doğru ama aslında bu saldırının 250 bin Viranşehirliye dönük bir saldırı olduğunu, insanlığa dönük bir saldırı olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.

        Çelik, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bomba yüklü araçla meydana gelen terör saldırısının gerçekleştirildiği alanda incelemede bulunduktan sonra, Adliye Sarayı önünde açıklama yaptı.

        Dün akşam olayı duyar duymaz, İçişleri ve Adalet bakanıyla irtibat kurduklarını, hemen ilk fırsatta Viranşehir'e intikal ettiklerini aktaran Bakan Çelik, "Tabii bu saldırı adalet camiamıza dönük gibi, bir yönüyle doğru ama aslında bu saldırının 250 bin Viranşehirliye dönük bir saldırı olduğunu, insanlığa dönük bir saldırı olduğunu ifade etmek istiyorum. Halen Türkiye'de ve bölgede bu canilerin ne yapmak istediğini görmeyenler varsa, hissetmeyenler varsa Viranşehir'deki acı tabloyu gelip görmelerini ve bu canilerin ne yapmak istediğini onların da hissedeceği inancı içerisindeyim. Ve telin ediyoruz, lanetliyoruz." diye konuştu.

        Bakan Çelik, "Bu insanlıktan nasibini almayanlara Sayın bakanlarımın ifade ettiği gibi gerekli cezaları inşallah millet gönlünde, beyninde verecektir. Adli merciler de hukuk çerçevesinde cezalarını vereceklerdir. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Viranşehirimize, Şanlıurfamıza tüm vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler