Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, istihdam seferberliği konusunda özel sektör temsilcilerine çağrıda bulunarak, "Buradan bütün üyelerimize çağrı yapıyorum, imkanı olan teşvikten yararlansın ve çalışan sayısını artırsın. İhtiyacı olmayan, ama maliye imkanı yeten de fedakarlık yapsın." dedi.

        ATSO'nun şubat ayı olağan meclis toplantısı, Süleyman Özer başkanlığında ATSO Meclis salonunda gerçekleştirildi.

        Toplantıda gündeme ve ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan ATSO Başkanı Davut Çetin, bu ay ekonomideki en önemli konunun istihdam seferberliği olduğunu söyledi.

        Geçen yıl Antalya için SGK prim indirimi talep ettiklerini ve bu hususta çok ısrar ettiklerini kaydeden Çetin, "Nihayet bu destek bu yıl bütün Türkiye için geldi. Antalya için geç kaldı, fakat zararın neresinden dönülse kardır." diye konuştu.

        İşsiz sayısındaki artışı sürekli dile getirdiklerini, fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirmesiyle işsizlik sorununun herkes tarafından konuşulmaya başlandığını ifade eden Çetin, geçen hafta da Kanun Hükmünde Kararname ile yeni istihdam teşvikinin açıklandığını anımsattı.

        Teşvik ile 1 Şubat'tan 31 Aralık 2017'ye kadar işe alınan sigortalı için prim ve vergi desteği getirildiğini belirten Çetin, şöyle konuştu:

        "Hükümet daha önce de çeşitli istihdam teşvikleri getirmişti, fakat bu çapta bir teşvik ilk kez getirildi. İstihdam artışı için cuma günü sayın valimizle bir toplantı yaptık. Ben şahsen 100 bin rakamını görebileceğimizi tahmin ediyorum, fakat toplantıda 150 bin telaffuz edildi. Buradan bütün üyelerimize çağrı yapıyorum, imkanı olan teşvikten yararlansın ve çalışan sayısını artırsın. İhtiyacı olmayan, ama mali imkanı yeten de fedakarlık yapsın. Çünkü bir gencin iş öğrenmesi önemli bir katkıdır. 40 bin üyemiz var ve mutlaka her üyemiz elinden geleni yapacaktır."

        - "Sözünü en iyi tutabilecek il Antalya"

        Antalya olarak geçen yıl turizm sektöründe yaşanan gerileme nedeniyle 600 bin sigortalı çalışan sayısında yaklaşık 150 bin kayıp meydana geldiğini ifade eden Çetin, sezonun başlamasıyla yalnızca turizm istihdamında 100 bine yakın istihdam olacağını düşündüğünü söyledi.

        Çetin, "Bu şimdiye kadar yapılmış en büyük istihdam paketi. Bu paket sanırım bize de büyük fayda getirecek. Teşviğin en büyük faydası da turizm sektörüne olacaktır. İŞKUR'a kayıt koşullarına herkes dikkat etmelidir. Özellikle turizm sektöründe çalışacaklar İŞKUR kayıtlarını hemen yaptırmalıdır. Turizmden dolayı bu konuda sözünü en iyi tutabilecek il Antalya'dır diye düşünüyorum." dedi.

        - Varlık Fonu

        Türkiye Varlık Fonu Anonim Şirketi Yasasının geçen yılın ağustos ayında meclisten geçtiğini, fakat 15 Temmuz'un etkisi altında çok fazla dikkati çekmediğini ifade eden Çetin, şirketin yönetimi kurulu ataması yapılıp, birçok kamu kuruluşu ve arazi fona devredilince konuşulmaya başlandığını kaydetti.

        Ziraat Bankasından Halk Bankasına Türkiye Petrollerinden PTT'ye, Borsa İstanbul'dan önemli taşınmazlara birçok kıymetin Fona devredildiğini anımsatan Çetin, "Varlık Fonu ilk aşamada birkaç milyar dolarlık bir fonla teknoloji yatırımlarına öncülük etmelidir. İkinci bir özelleştirme idaresi olmamalıdır. Hazine arazisi satışı konusunda da hassas olunmalıdır. Kamu mülkiyetinin tümüyle satışında gelecek nesillerin hakkı olduğu unutulmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler