Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da toplanan 5 tır insani yardım malzemesi, törenle Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

        Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunun öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle temin edilen yardım malzemelerini taşıyan tırlar, Yenice Mahallesi'ndeki törenle Suriye'ye uğurlandı.

        Platform Başkanı Osman Gerem, yaptığı konuşmada, Suriye'de ve özellikle de Halep'te halkın aç ve açıkta olduğunu hatırlatarak, buradakilerin çetin kış şartlarına rağmen hayata tutunmaya çalıştığını belirtti.

        Suriyeli mazlumların daha fazla yardım beklediğini anlatan Gerem, "Yıllardır yardım gönderiyoruz. Bugün de 5 tır yardımı daha ulaştırmak için bir araya geldik. Sözümüz, yolumuzu ve yükümüz iyilik olsun. Bütün dünyada ve özellikle İslam coğrafyasında zulüm, katliam ve açlığın son bulmasını temenni ediyoruz. Tek dileğimiz insanların insanlık onuruna yakışır bir yaşam sürmesidir. Bu iyilik tırlarını yola çıkarmamızda katkısı olan herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

        Edilen duanın ardından 5 tır yardım malzemesi, Suriye'ye ulaştırılmak üzere Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na gönderildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler