Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Voleybolda bu hafta 5 Türk temsilcisi, Avrupa kupalarındaki mücadelesine devam etti.

        Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde, 5. hafta maçları oynanırken, D Grubu'nda, VakıfBank, Eczacıbaşı VitrA'yı 3-1 mağlup ederek, 14 puanla gruptan lider çıkmayı garantiledi. Eczacıbaşı VitrA ise 10 puanla 2. sırada yer aldı.

        C Grubu'nda namağlup 12 puanla zirvede yer alan Fenerbahçe ise deplasmanda Azerbaycan'ın Azerrail Bakü takımını 3-0 yenerek 15 puanla zirvedeki yerini korudu. Bu sonuçla sarı-lacivertlilerin grubu lider bitirmesi kesinleşti.

        Ligde 6. ve son maçlar 28 Şubat'ta oynanacak. VakıfBank, deplasmanda Rusya'nın Uralochka-NTMK takımı ile karşılaşırken, Eczacıbaşı VitrA, Alman Dresdner SC'yi, Fenerbahçe ise Fransa'nın ST-Raphael Var VB takımını konuk edecek.

        Kadınlar CEV Kupası'nda, 8'li final ilk maçında, sahasında, Slovenya temsilcisi Nova KBM Branik'i 3-0 mağlup eden Galatasaray, rövanştaki karşılaşmayı 3-2 kaybetmesine rağmen, kazanılan set toplamında üstünlük sağlayarak çeyrek finale yükseldi. Türk temsilcisi, çeyrek finalde Polonya'dan Budowlani Lodz ile eşleşti. Kupada çeyrek final maçları 7-9 Mart tarihlerinde yapılacak.

        Kadınlar Challenge Kupası'nda yer alan Bursa Büyükşehir Belediyespor, çeyrek final ilk maçında, deplasmanda İspanya'nın Naturhouse Ciudad de Logrono takımını 3-1 mağlup ederek rövanş maçı için avantaj sağladı.

        Türk temsilcisi, çeyrek final rövanş maçını 7 Mart'ta sahasında oynayacak.

        Kupalarda haftanın maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

        VakıfBank-Eczacıbaşı VitrA: 3-1

        Azerrail Bakü-Fenerbahçe: 0-3

        Nova KBM Branik-Galatasaray: 3-2

        Naturhouse Ciudad de Logrono-Bursa Büyükşehir Belediyespor: 1-3

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler