Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Malatya'daki Beydağı Konaklama Tesisi'nde misafir edilen 18 engelli Suriyeli'ye akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

        Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Mustafa Toprak, Beydağı Konaklama Tesisi'ndeki Suriyelilere akülü tekerlekli sandalye dağıtımı törenine katıldı.

        Toprak, törende yaptığı konuşmada, geçici koruma altındaki Suriyelilere daha etkili hizmet sunabilmek amacıyla İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün teknik kapasitesinin arttırılması için hayata geçirilen proje kapsamında Türkiye genelinde 5 yeni konteyner alınacağını, 5 prefabrik kayıt merkezi ve 35 video konferans sistemi ile çağrı merkezi kurulacağını, 163 minibüs alınacağını ve Suriyeli çocuklara içerisinde kırtasiye ve eğitim materyallerinin bulunduğu 125 bin set dağıtılacağını anlattı.

        İl Göç İdaresi Müdür Vekili Kölük de Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün Suriyelilerin ihtiyaçlarının giderilmesi ve geçici koruma altındaki Suriyelilere daha etkili hizmet sunabilmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, 18 akülü tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahiplerine teslim edileceğini kaydetti.

        Konuşmaların ardından Vali Toprak, engellilere akülü tekerlekli sandalyelerini teslim etti. Toprak, daha sonra, tesisteki Suriyeli sığınmacıların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

        Suriyeli sığınmacılardan sorunlarının çözümü için kendilerine başvurmalarını isteyen Toprak, "Sizlerin ülkemizde rahat şartlarda yaşamanız ve sorunlarınıza çözüm bulmak amacıyla her türlü çabayı göstermekteyiz. Sizin dertleriniz, bizim de derdimiz. Her ne kadar evinizin, yurdunuzun ortamını sağlamaya çalışsak da orada olmak istediğinizi biliyoruz. Burada da oradaki kadar rahat olduğunuzu umarım. Ne sorunlarınız varsa hiç çekinmeden arkadaşlarımıza iletiniz. Sorunlarınıza çözüm bulmak amacıyla her türlü çabayı göstereceğiz. Bizim her zaman gönlümüz ve yüreğimiz, sevgimiz ve kardeşliğimiz sizlere açıktır." ifadelerini kullandı.

        Toprak daha sonra Beydağı Konaklama Tesisi yöneticileriyle de toplantı yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler