Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya Valisi Mustafa Toprak, istihdam seferberliğine ilişkin, "Özellikle işsizliğin azalması ve sosyal barışa katkı konulması adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim, ülkenin genç insanlarını işle, işverenle buluşturmamız gerekiyor." dedi.

        Vali Toprak, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen, cazibe merkezleri programı ve istihdam seferberliği konulu toplantıda, iş adamları ve oda başkanlarıyla bir araya geldi.

        Toprak buradaki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdamda milli seferberlik çağrısı çerçevesinde tüm meslek örgütleriyle, iş dünyasıyla ve bürokratlarla bir araya geldiklerini söyledi.

        Türkiye'nin 15 Temmuz hain darbe girişiminde adeta direkten döndüğünü ifade eden Vali Toprak, girişimin, tüm kesimlerin birlikte hareket etmesiyle püskürtüldüğünü hatırlattı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak üretmek zorundayız.' sözüne atıfta bulunan Toprak, "Üretmek derken aslında bir şeyi ortaya koyuyor; devletimizin bekasını ortadan kaldırmaya çalışan, içeriden ve dışarıdan her türlü olumsuz ihanet şebekelerinin karşısında kendi üretim gücümüzü, kendi kaynaklarımızı net olarak ortaya koymamız gerekiyor." diye konuştu.

        Malatya'nın cazibe merkezleri programına alındığını ve bundan faydalanması gerektiğini belirten Toprak, şunları kaydetti:

        "Bugüne kadar gelmiş geçmiş en önemli teşvik paketi. İşverenler asgari ücret üzerinden işçi çalıştırdığında ilave olmak kaydıyla ne ilave ne sigorta payı alınacak. Bunlar çok önemli gelişmeler. O zaman tüm bu gelişmeler çerçevesinde Türkiye Cumhuriyetinin bekası, bekasının yerleşmesi ve milletimizi el ele bir arada tutabilmek adına üretimden geçen bu kutlu yolu bizim de Malatya olarak çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor."

        Üretim seferberliğinin sosyal barışın sağlanması noktasındaki önemine de değinen Toprak, "Bunun özellikle işsizliğin azalması ve sosyal barışa katkı konulması adına da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim, ülkenin genç insanlarını işle, işverenle buluşturmamız gerekiyor." dedi.

        Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da hain darbe girişimi ve yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen 2016'yı yaklaşık 143 milyar dolarlık ihracatla kapattıklarını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler